Wednesday, June 24, 2009

Chocolate Watchband - No Way Out (1967)


Το πρώτο δείγμα γραφής αυτής της εξαιρετικής από κάθε άποψη μπάντας. Εξαιρετικός δίσκος στον οποίο τολμώ να πω καθώς έτσι πιστεύω, πως οι Rolling Stones έχουν αφήσει τα σημάδια τους κυρίως στα φωνητικά. Δείγμα του ισχυρισμού που αναφέρω μπορεί να διακρίνει κάποιος στο καταπληκτικό Gone And Passes By αλλά και στο No Way Out. Τουλάχιστον εγώ όταν ήμουν πιτσιρικάς και άκουσα το κομμάτι χωρίς να ξέρω ποιοι είναι έβαζα στοίχημα ότι τραγουδάει ο Jagger. Προς Θεού δεν λέω ότι έχουμε να κάνουμε με ένα copy group, αλλά ότι υπάρχουν επηρεασμοί το θεωρώ δεδομένο.
Βέβαια σε αυτό το δίσκο βλέπουμε και άλλα πράγματα όπως π.χ. το Expo 2000 η αυτό το ανεπανάληπτο (για μένα μέσα στα τρία καλύτερα κομμάτια τους) Gossamer Wings, το οποίο φυσικά ακούγεται κάθε Δευτέρα.
Έχουμε επίσης το κλασικό κομμάτι "In the Midnight Hour" του Wilson Pickett, το "Come On" του Chuck Berry το οποίο βεβαίως είπαν και οι Stones.

Tracks:
1. Let's Talk About Girls 2:43
2. In the Midnight Hour 4:26
3. Come On 1:48
4. Dark Side of the Mushroom 2:37
5. Hot Dusty Roads 2:23
6. Are You Gonna Be There (At the Love-In) 2:23
7. Gone a Passes By 3:12
8. No Way Out 2:21
9. Expo 2000 2:39
10. Gossamer Wings 3:29
http://sharebee.com/ef19f09f

2 comments:

Unknown said...

Is there like any chance I can get my hands on these recordings by The great Chocolate?

Boggiecookie

Anonymous said...

Τι αριστούργημα είναι αυτό ρε φίλε?Το άκουσα όταν άνοιξα το blog σου και το κατέβασα αμέσως.Πόσα άγνωστα αριστουργήματα υπάρχουν! Δημιουργείται πλέον πρόβλημα χρόνου να τα ακούσεις όλα αυτά, αλλά όχι οικονομικό όπως ήταν κάποτε να τα αγοράσεις.