Saturday, January 16, 2010

Traffic - Welcome to the Canteen (1971)


Ίσως φαίνεται κοινότυπο και ενδεχομένως εκτός «κλίματος» του blog το αν ανεβάζω ένα δίσκο των Traffic. Δεν το κρύβω πως όταν ήμουν νεότερος (18αρης) το άκουσμα των Traffic δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Τότε ήταν η περίοδος που θέλαμε γενικά γκάζια στη ζωή μας. Πολλα περισσότερα ίσως από αυτά που αντέχαμε.
Τα χρόνια όμως πέρασαν και δεν γυρίζουν πίσω. Τα γκάζια χαλάρωσαν, τα πνεύματα μέχρι ενός σημείου ηρέμισαν, αλλά η επιθυμία για ροκ ποιοτικό παρέμεινε. Το άκουσμα πλέον των Traffic μου δίνει την αίσθηση ενός εξαιρετικού ξηρού κόκκινου κρασιού (είμαι τρομερά φανατικός) που πίνετε αργά και με ευλάβεια. Πέρασε μία περίοδος γιορτών, στην οποία πιστέψτε με έκανα κατάχρηση κρασιού. Το παράκανα γαμώτο.
Με την ίδια προσοχή που ανοίγεις ένα μπουκάλι, έτσι αργά βγάζεις το δίσκο από το χαρτί του. Διαβάζεις ξανά τα στοιχεία του δίσκου έτσι όπως περιμένεις το κρασί να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο για να αρχίσει να ευωδιάζει.
«Μεταγγίζεις» με ευλάβεια το δίσκο στο πλατό, ακουμπάς τη βελόνα όπως το ποτήρι στα χείλια σου, ακούς τις πρώτες νότες έτσι όπως στέλνεις στον ουρανίσκο τη πρώτη γουλιά να νοιώσεις αρώματα και μετά κάθεσαι και απολαμβάνεις τους Traffic όπως το κρασί που γουστάρεις.
Αυτό σημαίνουν για μένα οι Traffic πλέον και αυτή την αίσθηση μου δίνουν. Επέλεξα αυτό το δίσκο, της κακής εγγραφής, αλλά της πλήρης απόλαυσης.
Αν τολμούσα να ξεχωρίσω κάτι από κει μέσα (ήμαρτον δηλαδή) το τρομερό βέβαια Shouldn't Have Took More Than You Gave.
Θα κάνω όμως μία παρασπονδία. Κυκλοφορεί στο νετ ένα bootleg το οποίο έχει ακριβώς τα ίδια κομμάτια συν τα Empty Pages και Pearly Queen. Στο αρχείο που ανέβασα συμπεριέλαβα το Empty Pages που είναι απίστευτα ωραίο κομμάτι.
Εις υγεία όλων μας και καλή μας ακρόαση.

Shouldn't Have Took More Than You Gave, lyrics

Shouldn't have took more than you gave
Wouldn't be in this mess today
I know we've all got different ways
But the dues we've got to pay are still the same
Trying to change the script for this old play
Reading and not feeling what you say
You' re coming on too strong for me to stay
Interpret what you're seeing anyway
Seems the simple things are the hardest to explain
It's going to come too soon, there's another way
Footprints in the snow will show well things are still the same
Beneath the wall of sound someone helps to live again

Welcome to the Canteen is an album by English rock band Traffic. It was recorded live at Fairfield Halls, Croydon and the Oz Benefit Concert, London, July 1971 and released in September of that year. It was recorded during Dave Mason's third stint with the band, which lasted only six performances.
The tracklist includes one song each from the first three Traffic albums; two songs from Mason's first solo album, Alone Together; and "Gimme Some Lovin'" from Steve Winwood's former band, the Spencer Davis Group. (In perhaps one of the most glaring errors ever heard on an official release, Mason (on rhythm guitar) is conspicuously out of sync with the rest of the band for about a minute of "Gimme Some Lovin'".)
Although regarded as a Traffic album, it was originally released without the name "Traffic" anywhere on it; credited instead to the seven individual musicians. Nonetheless the Traffic logo appeared on the cover (on the back, in this case) as on all of their albums.

Tracks
1. "Medicated Goo" (Jimmy Miller, Steve Winwood) – 3:34
2. "Sad and Deep as You" (Dave Mason) – 3:48
3. "Forty Thousand Headmen" (Jim Capaldi, Winwood) – 6:21
4. "Shouldn't Have Took More Than You Gave" (Mason) – 5:39
5. "Dear Mr. Fantasy" (Capaldi, Winwood, Chris Wood) – 10:57
6. "Gimme Some Lovin'" (Davis, Winwood, Winwood) – 9:02
7. Empty Pages

David Bowie - Rare Tracks


Τελικά άμα σκαλίζεις τους δίσκους σου βρίσκεις και μερικά ξεχασμένα αλλά αγαπημένα πράγματα. Αυτό το δισκάκι το αγόρασα ένα Σάββατο (πήγαινα μόνο Σάββατο), από το μαγαζί του Νίκου Κοντογούρη πριν αρκετά χρόνια. Είχε το Can't Help Thinking About Me που μου άρεσε πολύ αλλά και το επίσης γλυκύτατο Do Anything You Say.
Μόνον έξι κομμάτια έχει το δισκάκι που αποτελούν ένα σοβαρότατο πρώτο δείγμα, για το τι θα επακολουθήσει από αυτόν τον αξεπέραστο καλλιτέχνη.

David Bowie - Rare Tracks Label: Showcase Catalog#: SHLP 137 Format: Vinyl, LP, Compilation Country: UK Released: 1985

Tracks:
A1 I'm Not Losing Sleep
A2 I Dig Everything
A3 Can't Help Thinking About Me
B1 Do Anything You Say
B2 Good Morning Girl
B3 And I Say To Myself

http://sharebee.com/9c0aaf4d

Tuesday, January 05, 2010

Robb London (Soul Unlimited) – Gloria


Να έχουμε καλή χρονιά, με υγεία και τεράστια υπομονή διότι μας προετοιμάζουν για δύσκολες μέρες.

Για μας τους «μακριά» νυχτωμένους μερικά σαιτ στο ιντερνετ αποτελούν πραγματικό σχολείο. Εκτιμώ πως όλοι σας, όλο και κάποια θα έχετε ξεχωρίσει, ένα εκ των οποίων σίγουρα θα είναι το garage hangover. Προφανώς το σκαλίζεται, όπως και εγώ καθώς μάλλον αποτελεί το μοναδικό σαιτ που διαθέτει τόσο πλούσιο οπτικό ακουστικό υλικό, εξιδανικευμένο στο garage. Αυτοί που το έχουν πράττουν νομίζω λειτούργημα για όλους διότι είναι βέβαιον πως ούτε στην Αμερική είναι γνωστά πολλά από αυτά που δημοσιεύει.
Τις προάλλες λοιπόν και αφού πρώτα κατέβασα δεκάδες κομμάτια έπεσα σε μία διασκευή της περίφημης Gloria του Van Morrison. Είναι βέβαιον ότι θα έχετε ακούσει δεκάδες διασκευές, τις περισσότερες από τις οποίες μάλλον θα έχετε απλά απορρίψει άκουσα όμως και αυτή των Robb London and the Rogues που εδώ είναι στη φάση που άλλαξαν το όνομα σε Soul Unlimited και ειλικρινά γοητεύθηκα. Την χαρακτηρίζω εκπληκτική από πάσης απόψεως και επειδή είναι πιθανόν να ξέφυγε σε κάποιους από σας, την ανεβάζω και εδώ χωρίς τη άδεια του garage hangover, αλλά νομίζω δεν θα έχουν πρόβλημα.
Εξάλλου ένα τέτοιο κομμάτι θα έπρεπε να μπει σε κάθε blog γιατί είναι διαμάντι. Αυτή η εκτέλεση υπάρχει πάντως και στη συλλογή Highs In The Mid Sixties - Texas Part. 3. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το http://www.garagehangover.com/?q=RobbLondon
Track:
Robb London (Soul Unlimited) – Gloria