Thursday, October 31, 2013

The Parade - Sunshine Girl / This Old Melody (1967)



Ενα πραγματικά εξαιρετικό 45αρι. Έχουμε ένα δροσερο sunshine pop στην Α πλευρά αλλά όλα τα λεφτά είναι το flip side. Το  αψεγάδιαστα πανέμορφο This Old Melody που είναι και ο λόγος που το ανέβασα. Η καλύτερη μουσικά στιγμή τους κατά την ταπεινή μου άποψη.
Όλα τα 45αρια των Parade μπορείτε να βρείτε πλέον μαζεμένα στο νετ. Στην πορεία θα τα ανεβάσω κάποια στιγμή.
Ακούστε το και αν σας αρέσει κατεβάστε το.

Καλή σας ακρόαση.

Parade - This Old Melody


Personnel:
MURRAY MacLEOD                                                                  A
JERRY RIOPELLE                                 keyb'ds, vcls                  A
SMOKEY ROBERDS                                                                  A
 45s:
1          Sunshine Girl/This Old Melody                   (A&M 841)                                  1967 20
2          She's Got The Magic/Welcome, You're In Love                                              (A&M 867)       1967 -
3          Frog Prince/Hallelujah Rocket                    (A&M 887)                                  1967
4          Radio Song/I Can See Love                       (A&M 904)                                  1968 127
5          She Sleeps Alone/ A.C./D.C.                     (A&M 950)                                  1968 -
6          Hallelujah Rocket/Laughing Lady                (A&M 970)                                  1968
This Los Angeles-based pop trio made the Top 20 with their debut recording Sunshine Girl, that had a light, summery feel which epitomised the Summer of peace and love. Comprised of aspiring actors for the most part rather than serious musicians, they never got beyond the studio and this meant they never built up much of a following. The band was master-minded by Jerry Riopelle, who wrote, arranged and produced their music and recorded solo albums in the seventies. The group recorded an album that was never released.

Download Link 
 http://uploadmirrors.com/download/1Q35CTAV/The_Parade.rar

Wednesday, October 30, 2013

Duke – Runaway Girl (1975)




Αυτό το κομμάτι είναι προϊόν ξενυχτιού στο νετ σκαλίζοντας Αμερικανούς που βάζουν παλιά 45αρια. Ακούω 10δες τέτοια 100αδες θα έλεγα, μέχρι να βρω κάποιο να μου κάνει κλικ. Σαν αυτό για παράδειγμα. Τρεις αναφορες με τη δικη μου συνολικα στο νετ και δυο στο youtube που θα πει δεν το εχουν ακουσει πολλοι. Θα επρεπε ομως.

Υπεύθυνη ιστοσελίδα η http://officenaps.com/psychedelicpop/update-duke-dukett/  όπου εκεί μπορείτε να διαβάσετε την δύναμη του νετ. Παναγνωστο 45αρι, κι όμως η κόρη του συνθέτη τραγουδιστή σκαλίζοντας, βρήκε την ιστοσελίδα και έστειλε πληροφορίες στον ιδιοκτήτη της για τον πατέρα της Richard Earle Dukett η “Duke. Στην ιδια ιστοθεση μπορείτε να κατεβάσετε και το κομμάτι αν σας αρέσει.

Ακούστε το αλλα μην παρασυρθείτε από την εισαγωγή. Παρασυρθείτε στην συνέχεια και ιδίως στο τέλος. 

Duke – Runaway Girl

Sunset Love - The History Of Texas Garage Bands Vol. 6: Psychedelic Flower Power With Sunset Love



«….Η εποχή, στοχω ξαναπεί νομίζω, δεν προσφέρεται για χρωματιστά όνειρα.  Η εποχή είναι γκρίζα.  Όσοι προλάβαμε να κλείσουμε λίγο χρώμα μέσα μας είμαστε τυχεροί…»

Αυτά μου είπαν τις προάλλες και στεναχωρήθηκα λίγο. Ίσως όμως να είχαν δίκιο γιατί δεν μας έχουν αφήσει και πολλά πράγματα να κάνουμε αυτή την εποχή, μια εποχή γκρίζα  που δεν δείχνει να έχει τελειωμό. Μας γκριζάρουν συνέχεια θέλοντας και μη όλα αυτά τα λαμογια που μας έχουν περικυκλώσει και μας ρουφάνε το αίμα σταγόνα σταγόνα. Η δική τους αθώωση συνεπάγεται την δική μας αφαίμαξη. Μια αφαίμαξη αργή και βασανιστική.

Η εποχή είναι γκρίζα ναι συμφωνώ αλλά να τι σκέπτομαι.  Ίσως σε αυτό το blog μπαίνουν ακόμα νέα παιδιά να ψάξουν για μουσική που τους αρέσει και ίσως κατεβάσουν αυτό το δίσκο. Όταν τον ακούσουν ίσως μπορέσουν να καταλάβουν πως είναι να ονειρεύεσαι χρωματιστά. Ας ονειρευτούν αυτά τουλάχιστον αφού σε εμάς τους μεγαλύτερους, το να ονειρεύεσαι χρωματιστά μοιάζει με ουτοπία που είναι ίσως καλύτερα να ξεχάσουμε. Πάντως για να πω την αλήθεια εξακολουθώ να χρησιμοποιώ σκονάκι και κάπου κάπου ρίχνω κλεφτές ματιές σε χρωματιστά όνειρα διότι το χρώμα που έχω κλείσει μέσα μου με τον καιρό ξεθωριάζει και θέλει ανανέωση.

Όσον αφόρα το γκρουπακι αυτό, οι μπομπίνες του ξεθάφτηκαν και κυκλοφόρησαν πριν κάποια χρόνια. Όλα τα κομμάτια τους μπήκαν σε αυτή την συλλογή ας πουμε αλλα λιγο μετα βγήκε άλλη μια στην σειρα Psychedelic Moods Part 2, Journey Thru Inner Space όπου περιλαμβάνει και τα κομμάτια τους ως Inner Sanctum, τα οποια προσωπικά δεν με συγκίνησαν.

Ήχος flower pop με κάποια στοιχειά από folk, πανέμορφα φωνητικά  που παραπέμπουν σε χρώματα και όνειρα. To cd εχει 14 κομματια αλλα εγω σας εβαλα άλλο ένα το I Will που είναι στο cd με τους Inner Sanctum. Ξεχωρίζω τα Change, Tribute Kay και Run To The Sun που σας έβαλα παρακάτω να πάρετε γεύση όσοι τυχών δεν τους έχετε ακούσει.

Καλή ακρόαση…νέοι μου

Sunset Love - Run to the Sun



The Sunset Love
CD:
1
THE HISTORY OF TEXAS GARAGE BANDS VOL. 6: PSYCHEDELIC FLOWER POWER WITH SUNSET LOVE
(Collectables COL-CD-0665)
1995
Fourteen unreleased tracks recorded in Odessa, Texas in 1968 for a proposed album on the AOK label that never materialised. Quaint folky-flower-pop with male-female harmonising influenced by the likes of Mamas and Papas and soft West Coast sounds ala Ashes / Peanut Butter Conspiracy... there is a very occasional psychy touch but nothing to get too heady about. No details of the group are given, just a track-by-track synopsis. The liner notes comparing this to The Zombies' Odessey And Oracle is pushing it way too far, especially since they misspelt it as "Oddysey...". 

Tracks:
01. Sunset Love - Change
02. Sunset Love - Hippie
03. Sunset Love - Run to the Sun
04. Sunset Love - Reach Out
05. Sunset Love - Tribute to Kay
06. Sunset Love - Winter's Day
07. Sunset Love - Little Children
08. Sunset Love - Innocence Dies Young on Our Street
09. Sunset Love - Man in the Park
10. Sunset Love - Father Paul
11. Sunset Love - World of Pain
12. Sunset Love - Sunset Love - Sunset Love
13. Sunset Love - Wheels
14. Sunset Love - Push, Push

Download link

Monday, October 28, 2013

Lou Reed rock legend, dies



Εγώ τώρα τι να γράψω? Αν με ακούει εκεί που πήγε θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου. Ένα ευχαριστώ για όσα απόλαυσα και απολαμβάνω ακόμα με την μουσική του, για την παρέα που μου κράτησε και για τα ανεκτίμητα κοσμήματα που πρόσθεσε στην δισκοθήκη μου

Αντίο Lou. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Δεν γίνετε γιατί είσαι αθάνατος.  


Σχεδόν όλο το καλοκαίρι που πέρασε άκουγα την αγαπημένη μου εκτέλεση από τους Velvet.

The Velvet Underground - What Goes On live at the Hilltop Rock Festival video
Live at the Hilltop Rock Festival, Rindge, New Hampshire, August 2, 1969. VU plays What Goes On for 11 minutes and 40 seconds. But due to Youtube's 10 minute...

Sunday, October 27, 2013

John Parker Compton - Live at the Turk's Head Coffeehouse (1968)



Είναι αδύνατον ψυχή ανθρώπου να μην νοιώσει το άγγιγμα αυτής της μουσικής. Δεν θέλω να γίνω κακός με το καλημέρα, αλλά θα πρότεινα σε όλους όσους χρησιμοποιούν την λέξη «έντεχνο» για να περιγράψουν τα απερίγραπτα στην Ελληνική μουσική, να ακούσουν αυτό το δίσκο παρέα με ένα συνθέτη-μουσικο και θα λύσουν αρκετές απορίες τους.

Κατά περίεργη σύμπτωση αυτο μου ετυχε κατα λαθος, με ένα εξαιρετικό φίλο (καλή σου ώρα Νίκο) ο οποίος σπούδασε και αρίστευσε ως συνθέτης και μουσικος σε big jazz μπάντες στην Μασαχουσέτη (εκεί κοντά που ηχογραφήθηκε αυτός ο δίσκος) και μου ανοιξε τα ματια αλλα και τα αυτια.Μην μου πειτε οτι εδω εχουμε να κανουμε απλα με ακουστικη folk οποτε τα μπερδευω. Νοιωθετε τι θελω να πω.

Γνωρίζετε επισης την αγάπη μου για τους Appaloosa (παλαιότερο δημοσίευμα). Είναι λοιπόν προφανές ότι εχω σκαλισει σε βάθος τα περί  John Parker Compton. Σας βάζω λοιπόν ένα lp που ιντερνετικα δεν παίζει και πολύ.

Έρχεται χειμώνας (ελπίζω όχι στις ψυχές μας αν και το φοβάμαι) και σίγουρα θα χρειαστεί η φωνή του και οι συνθέσεις του.   

Είμαστε στα 1968 στο Turk's Head Coffeehouse στην Ορλεάνη όπου ο John Parker Compton με τον βιολονίστα  Robin Batteau μας χαρίζουν 7 εκτελέσεις ενώ άλλες 8 ηχογραφούνται την ιδία χρονιά στο WHRB FM. Όλα όμως κυκλοφόρησαν (ευτυχώς)  το 2006.

Αν θα τολμούσα (απαιτεί πραγματικά περίσσιο θράσος) να ξεχωρίσω κάποιες συνθέσεις από αυτό το live θα τολμούσα να πω πως είναι όλες στο WHRB FM (από το 8 και κάτω). Τι να πει κανείς για το Lifetimes in Nesinex? Πείτε μου τι?

Εδώ υπάρχει επίσης μια εξαιρετική εκτέλεση του ανεπανάληπτου  Rivers Run to the Sea με τον βιολονίστα  Robin Batteau να αγγίζει και πάλι εκτός από τις δίκες του χορδές και τις….δικες μας όσο πιο βαθιά μπορεί. Ο Θεος να έχει καλά αυτόν τον άνθρωπο.

Καλή σας ακρόαση.

Tracks:
1. Pascal's Paradox
2. Glossolalia
3. Now That I Want You
4. Feathers
5. Green Brown Sound
6. Subway
7. Rosalie
8. We Can't Forget
9. Green Brown Sound No.2
10. Lifetimes in Nesinex
11. Rivers Run to the Sea
12. Lacsedo-Lacsede
13. Loving Her Makes Today
14. Downtown Row
15. Rosalie #2 

Download Link


Ακόμα βγάζει συνθέσεις σαν αυτές με το κατάλληλο άρωμα

The Mods - It's For You/Days Mind The Time (1966)



Στο προηγούμενο post ανέφερα για το ερέθισμα. Η τελική απόφαση για να ξεκινήσω ξανά την λειτουργία του Blog μου ήρθε μέσω αυτου του γκρουπ  που αγνοουσα. Καλώς ή  κακώς μέρα νύχτα (κυριολεχτώ) ακούω ιντερνετικα ραδια ( π.χ. Psychedelicized, Psychedelic Jukebox, Beyond the Beat Generation κ.λ.π.), όπου συχνά πυκνά επειδή ανανεώνουν το πρόγραμμα. βάζουν μερικά διαμάντια που είτε δεν έχω προσέξει είτε δεν έτυχε να ακούσω ποτέ μου.
                                                                
Τις προάλλες λοιπόν άκουσα αυτό το γκρουπακι και με έπιασε μια φούντωση. Μια φουντωση του στυλ να το βαλω να παιξει τερμα σε ολη τη γειτονια. Μοιράστηκα αυτή μου την επιθυμία και μου την «είπαν»….για το καλό μου και είχαν δίκιο.

«……Θυμάσαι το μπλογκ που ειχες;  Εκει λοιπον μοιραζοσουν, ανοιγες πορτες για τους αλλους στην αγαπημενη σου μουσικη, μαθαινες στους αλλους πράγματα, κι ανταλλασες απόψεις.  Αυτο είναι μοιράζομαι.  Το βαζω τα ηχεια τερμα για να ακουσουν ολοι αυτο που μου αρεσει, είναι “χωνω το γλιφιτζούρι μου στο στόμα σου γιατι είμαι ενθουσιασμένος μαζί του”.  Και, ουσιαστικά, δεν είναι κατι που έχει να κάνει μόνο με τη μουσική, είναι κάτι που έχει να κάνει με τα πάντα στη σχέση μας με τους άλλους….»


Ας με συγχωρέσουν οι φίλοι των Beatles αλλά το It's For You οι Mods το λένε καλύτερα.

The Mods


Personnel:
SCOTT FRASER                                   drms                              A
CHRIS HAWKINS                                gtr                                  A
EDDIE LIVELY                                      vcls, gtr                          A
DON McGILVERY                                bs                                  A
45:
1          It's For You/Days Mind The Time                (Cee Three 1000,01)                        1966
This band hailed from Fort Worth. The 'A' side of their 45, a folk rock ballad, was originally written by Lennon-McCartney for Cilla Black, whilst the flip had similarities to The Beatles' If I Needed Someone. Scott Fraser, incidentally, was a multi-instrumentalist who taught the rest of the band to play. In 1969, he would form Whistler, Chaucer, Detroit and Greenhill with Lively and in 1969 Space Opera.

 

 

Download Link


Τhe Mods - Days Mind The Time
Τhe Mods - It's For You


Resolution – Pretty Girl Why



Back in business

 Το σκεφτόμουν από καιρό να βάλω σε λειτουργία ξανά το blog. Οι γενικότερες ανατροπές στη ζωή μας (και την προσωπική ακόμα) ίσως και να το επιβάλλουν, δοθηκε ομως και το καταλληλο ερέθισμα οποτε back in business.

Δεν ξέρω πόσοι από τους παλιούς φίλους υπάρχουν εν ενεργεία και γυρνάμε ακόμα στα παλιά λημέρια, ελπίζω ωστόσο να υπάρχουν κάποιοι.

Η αγάπη για την μουσική δεν έσβησε ποτέ, καθώς όλο αυτό τον καιρό συνέχισα να ψάχνω και πιστέψτε με βρήκα πολλά και διάφορα, «γλειφιτζούρια» κατά μια άποψη, τα οποία εξακολουθώ να έχω το κακό χουι να τα χώνω αδιάκριτα σε μύτες χωρίς να ρωτώ. Μόνο που τώρα μου τη «λένε» άσχημα αλλά δεν πειράζει. Έχουν καλές προθέσεις.

Δεν ξέρω πόσες είναι οι φόρες που μια διασκευή μου αρέσει περισσότερο από το πρότυπο. Εδώ έχουμε μια τέτοια περίπτωση με τους Resolution, μάλλον από το Detroit να λένε κατά την άποψη μου πολύ καλύτερα το κομμάτι των Buffalo Springfield. Την ευθυνη για αυτή την ανακαλυψη ειχε πριν λιγα χρονια το Peach Fuzz Forest το οποιο δυστυχως σταματησε να βαζει αλλα διαμαντια πριν δυο χρονια. 

Καλως σας βρηκα....οσους βρηκα


Download Link