Sunday, May 02, 2010

ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΟΣΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΕΛΕΤΕ



Ακούγοντας όλη την προηγούμενη βδομάδα το τι θα μου κόψουν από τον μισθό μου ως καθηγητής, ομολογώ ότι σοκαρίστηκα διότι η κατάσταση δυσκόλευε επικίνδυνα. Μετά όμως τις σημερινές ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών αισθάνθηκα μία ελάχιστη ανακούφιση.
Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Πρώτα σε διαλύει ψυχολογικά, σε κάνει να αισθάνεσαι ότι την επόμενη μέρα δεν θα έχεις ούτε ψωμί, ώστε όταν στο τέλος σου δώσουν μερικά ψίχουλα, να μείνεις ευχαριστημένος και να λες υπήρχαν και χειρότερα (τα οποία εκτιμώ ότι θα έρθουν μέχρι το τέλος του χρόνου).
Για τους φταίχτες και του υπαίτιους της κατάστασης όλοι έχουμε άποψη. Από μέρους μου να πω ότι φταίω που τους ψήφιζα αν και ήξερα ότι μέχρι ενός σημείου με δουλεύουν. Φταίω και εφόσον φταίω ας πληρώσω και εγώ. Θα πληρώσω βέβαια κάτι παραπάνω αλλά τι να κάνουμε. Οι μαλακίες μερικές φορές πληρώνονται ακριβά πατριώτες.
Θα έχετε διαβάσει, ακούσει, μελετήσει, προσέξει και παρατηρήσει όλες αυτές τις μέρες, την κατάσταση που διαμορφώθηκε όχι μέσα στην Ελλάδα, από τους στημένους δημοσιογράφους των οποίων η προπαγάνδα και η τρομοφοβία (δική μου λέξη) ξεπέρασε και αυτή του Γεωργαλά στην ΥΕΝΕΔ της Χούντας, αλλά το πώς μας μεταχειρίζονται έξω.
Και επειδή μία Γερμανική εφημερίδα έβαλε φωτογραφίες από ταβέρνες, με τους Έλληνες να κατασπαράζουν κατσίκια και αρνιά για να δείξουν ότι τους δουλεύουμε, ανεβάζω αυτή την ΣΗΜΕΡΙΝΗ φωτογραφία για να τη δουν (το τζιπάκι είναι αραχτό διότι έχω καταθέσει πινακίδες).

ΕΜΕΙΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ

ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΣΟΥΡΙ, ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΣΙΝΟ ΣΑΣ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΜΕΝΟΣ) ΚΑΙ ΟΣΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΤΙΜΗΜΑ. ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΟΤΕ

15 comments:

Standin'AtTheCrossroads said...

Σωστός !!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said...

ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ, ΤΗΝ ΡΟΚ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ!

Αντισθένης58 said...

"Και τι θα χάναμε χωρίς αυτούς όλους, τους γερμανούς τους προφεσσόρους...". Έχοντας κάποτε φίλους γερμανούς κι έχοντας ζήσει ένα μικρό διάστημα στη χώρα τους, θυμάμαι πώς μας μακάριζαν για τον τρόπο ζωής μας και περίμεναν να θεσμοθετηθεί η ελεύθερη εγκατάσταση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., για να έρθουν να ζήσουν Ελλάδα. Βέβαια, τα πράγματα άλλαξαν, όμως δεν νομίζω ότι όλοι οι Γερμανοί έχουν την ίδια αρνητική άποψη που καλλιεργείται από συγκεκριμένα συμφέροντα. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτοί που κυβερνάνε σήμερα το 4ο Ράιχ, η πρώην ανατολικογερμανίδα Μέρκελ (ως γνωστό η Αν. Γερμανία ήταν πάντα η σφηκοφωλιά των ναζί)και η παρεούλα της αποτελούν το πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό κομμάτι της γερμανικής πολιτικής σκηνής.Επίσης την κατάσταση δυναμιτίζουν τα άθλια γερμανικά ΜΜΕ, που όπως συμβαίνει και στη χώρα μας αλλά και παντού με όλα αυτά τα φερέφωνα, βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελώντας τις εντολές των αφεντικών τους και κάνοντας πλύση εγκεφάλου στις αποχαυνωμένες μάζες. Όσον αφορά για την ελληνική πολιτική, δεν μου προξενεί καμιά κατάπληξη η κατάσταση. Το συγκεκριμένο σύστημα της "ελεύθερης" αγοράς, των γιάπις αλητών με τις γραβάτες και τα κουστούμια και των λοιπών λαμογιών (συγγνώμη "επιχειρηματιών")που το διαχειρίζονται, είναι συνώνυμο της εκμετάλλευσης, της αναλγησίας, του νόμου της ζούγκλας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. Είναι το ίδιο σύστημα που προκαλεί τις κρίσεις παγκοσμίως και κάποτε θα φάει τις σάρκες του. Ήδη υπάρχει τρομερή οργή στον κόσμο. Βέβαια το ελληνικό πολιτικό -έστω και αστικό- σύστημα, έχει και μια παγκόσμια πρωτοτυπία σε επίπεδο πολιτικής καθυστέρησης. Όντας μια αντιπροσωπευτική (ας πούμε) δημοκρατία (δημοκρατία και εκπροσώπηση είναι κατά τη γνώμη μου έννοιες ασύμβατες, ειδικά στη χώρα που γέννησε την ΑΜΕΣΗ δημοκρατία), παραμένει ουσιαστικά μια
φεουδαρχικού τύπου κληρονομική ηγεμονία, όπου τα αφεντικά εναλλάσσονται στην εξουσία με βάση το κληρονομικό δικαίωμα. Είναι απύθμενο το θράσος κάποιων που προκάλεσαν τα δεινά αυτά του ελληνικού λαού να βγαίνουν με το γνωστό αλαζονικό ύφος που αντλούν από την ασυλία που έχουν, κάθε μέρα στα κανάλια και να κάνουν περισπούδαστες αναλύσεις, επικαλούμενοι παράλληλα τον πατριωτισμό των κορόιδων, δηλαδή των απλών πολιτών. Φυσικά όλα αυτά δεν θα τολμούσαν να τα περάσουν οι προηγούμενοι , για αυτό βρέθηκε η εναλλακτική λύση του συστήματος που φέρει το ....σοσιαλιστικό προσωπείο για να τα περάσει. Δεν νιώθω απογοητευμένος, αντίθετα δικαιωμένος, που ποτέ δεν μου πήραν την ψήφο όλοι αυτοί. Συνειδητά άκυρο, άντε και στα τρελλά κέφια κάτι οικολόγους -εναλλακτικούς και στις ακραίες περιπτώσεις λίγο Συν...Και για να θυμηθώ κι ένα- δυο ωραία παλιά "αυτόνομα" συνθηματάκια που κάποτε γράφαμε στους τοίχους των σχολών , τρώγοντας το ξύλο της αρκούδας από την "πρώτη δύναμη"( την παράταξη του ...τιμημένου):" κάτω τα κόμματα, ζήτω τα χρώματα"(αυτό ταιριάζει θαρρώ και με το πνεύμα της μουσικής μας)ή "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες"...

Psych-Spaniolos said...

Συμφωνώ σε όλα όσα λες αδελφέ Αντισθένη58….συμφωνώ και επαυξάνω.
Θα πω μόνο δύο πράγματα. Πρώτον…δε βλεπω φως….δεν βλεπω να έρχεται κανείς από πίσω που να μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο……κανένα άμεμπτο, ανιδιοτελή, πατριώτη, Έλληνα. Βλέπω μόνο λαμόγια και κομπιναδόρους.
Δυστυχώς ή ευτυχώς του Γερμανούς τους σιχαίνομαι. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι το 1944 στήσανε στο τοίχο το παππού μου και άλλους 32 συγγενείς μου στα Αμιρά, στη Κρήτη, τους οποίους και δολοφόνησαν δεν εκτέλεσαν. Ήταν δολοφόνοι. Θυμάμαι και ένα άλλο σύνθημα «3,60 παίρνεται και τον κόσμο δέρνετε», αλλά τι φταίνε και αυτοί.

Nikos said...
This comment has been removed by the author.
Nikos said...

Φιλτατε Γ.
Θα μου επιτρεψεις να παραθεσω ενα σχολιο,το οποιο σου απεστειλα προ ολιγων ημερων.....

Η "δημοκρατια" ξερει και θαβει τις ακαθαρσιες της οπως η γατα.Η διαφορα ειναι στο οτι τα περιττωματα της ¨δημοκρατιας" ζεχνουν απο χιλιομετρα μακρια.Εχουν καταφερει ομως και εχουν πεισει τον κοσμο, οτι ολα ειναι καλως καμωμενα και ευωδιαζουν,αρκει να προερχονται απο "δημοκρατικους" κωλους.Σε τετοιους κωλους μοναχα χεσιμο αξιζει...
Υ.Γ.Ζητω συγνωμη για το λεξιλογιο.Πιστευω τους αξιζει χειροτερο!!!!

Nikos said...

Φιλτατοι
Σας αποστελλω μια επιστολη-μηνυμα,οπως ακριβως την ελαβα.Εχει γραφει απο μεγαλο στελεχος της κλαδικης του ΠΑ.ΣΟ.Κ,πρωην φιλος,μεχρι που διαφωνησαμε επανω σε οτι αφορα την υποστηριξη του στην πολιτικη σαβουρα.Ειχαμε να μιλησουμε πανω απο 10 χρονια.Το ονομα του δεν αναγραφεται για τους γνωστους λογους.Προφανως ξεχυλισε το ποτηρι,μετα τις προβοκατσιες και την εν ψυχρω δολοφονια,των τριων υπαλληλων της Malfin.
Εχει το λοιπον ως εξης.....


"Aς ξεκινησουμε καποια στιγμη να κρεμαμε το καθε βρωμοσκυλο Βγενοπουλο η Μπενοπουλο,μηπως και καθαρισει ο τοπος απο την σαβουρα.Βεβαια μια πιο καλη σκεψη,ειναι να στησουμε κρεμαλες για ολους τους "παρτακηδες",νεοελληνες,που υποστηριζουν και συντηρουν.,με την καταραμενη ψηφο τους, ολο το καταπτυστο πολιτικο συστημα,συμπεριλαμβανομενου και εμου.Αλλη λυση ειναι να εφαρμοσθει η "δημοκρατια",,αλλα στα προτυπα των αρχαιων Αθηνων.Για δουλους μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ολα τα λαμογια και τους υποστηρικτες τους.
Αν δεν αντιδρασουμε σημερα,το αυριο διαγραφεται σκοτεινο,αλλα ουχιν αβεβαιο.Μπορω να δηλωσω μετα βεβαιοτητος,οτι θα μας πιουν το αιμα οι τραπεζιτες,οπως κανουν εδω και παρα πολλα χρονια,με τις ευλογιες των "σοσιαληστων"και των επαρατων δεξιων".
Επειδη πρεπει να ζουμε ως ελευθεροι ανθρωποι και οχι ως δουλοι-κομματοσκυλα καποιας παραταξης,πρεπει να πραττουμε και τα δεοντα με το οποιοδηποτε κοστος.Βαρατε λοιπον τους απατεωνες οπου τους συναντατε!!!!Δεν υπαρχει περιθωριο για "δημοκρατικο" διαλογο,αλλα για "δημοκρατικες" σφαλιαρες.
Η γενια η δικη μου βρισκεται στην δυση της και μας κατηγορω διοτι δεν επραξαμε τα δεοντα.Ευχομαι η νεα γεννια να διεκδικησει αυτο που εμεις τους στερησαμε,αλλοτε εν γνωση μας και αλλοτε εν αγνοια μας.
Το μονο που μπορω να ζητησω απ'ολους ειναι ενα μεγαλο συγνωμη,γιατι αντι να πολεμησω το συστημα εν τη γεννεση του,προσπαθησα να αφομοιωθω απ'αυτο.
Αν υπαρχει και κατι ευχαριστο στην ολη υποθεση,ειναι το οτι το συστημα καταφερε να μας αποκοιμησει ,αλλα δεν καταφερε να διαφθειρει καποιους.Θελω να πιστευω οτι ειμαι μεσα σ'αυτους".
Φιλια πολλα
Κ.Λ.
Υ.Γ.Λυπαμαι που καποτε ειχες δικιο και δεν σε ακουσα.Ο ηλιος του ΠΑ.ΣΟ.Κ με ειχε τυφλωσει.

kostas said...

ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΤΑΤΟΡΙΕΣ ΑΠΛΑ ΕΝΟΧΟΙ ΑΔΕΡΦΕ! ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ!!! ΑΜΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΤΣΙ Η ΓΕΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΛΑ ΕΔΩ ΓΥΡΩ!!!! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝΕΞΙΑΣ ΤΗΣ!!! ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!! ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΟΛΟΥΣ...

Αντισθένης58 said...

Φίλε Κώστα, δεν κατάλαβα αν το σχόλιό σου αναφέρεται σε αυτά που έγραψα, όμως κι έτσι να μην είναι δεν πειράζει, αφού μου δίνεται μια καλή αφορμή να καταθέσω κάποιες επιπλέον προσωπικές θέσεις. Αυτοί λοιπόν, που βολεύτηκαν για τα καλά από τη γενιά μου, βουτώντας στις πισίνες της απληστίας, είναι αυτοί που από τότε, πριν 30 χρόνια ακριβώς, είχαν μπει στα κόλπα ως στελέχη των κομματικών νεολαιών και των φοιτητικών παρατάξεων, χτίζοντας βήμα-βήμα τις καριέρες τους. Φυσικά αργότερα ανταμείφθηκαν με διάφορες θεσούλες, είτε ως επαγγελματίες πολιτικοί, είτε ως πανεπιστημιακοί, είτε ως υψηλόβαθμοι δημόσιοι υπάλληλοι, είτε ως δημοσιογράφοι δισφημιστές του συστήματος, είτε ως επιδοτούμενοι επιχειρηματίες,είτε ως στελέχη πολυεθνικών, είτε, είτε, είτε...Όμως, στα οργισμένα αμφιθέατρα του '79-'80 (εποχή των πρώτων καταλήψεων και του ν.815)υπήρχαν και οι "άλλοι", οι "προβοκάτορες", τα "κακά και αποπροσανατολισμένα" παιδιά με τα μακριά μαλλιά και τα περίεργα ρούχα, τις "ακραίες" ιδέες και το όνειρο της ουτοπίας. Μιλάω για της "μεταπολίτευσης τη χαμένη γενιά" που μεγάλωσε μέσα στις ενοχές, τη φτώχεια, το συντηρητισμό,τα κοινωνικά "πρέπει" και τις απαγορεύσεις και μορφώθηκε στο σχολείο του βούρδουλα της χούντας. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς αλλοτριώθηκε, πολλοί δυστυχώς χάθηκαν σε δρόμους "σκοτεινούς" (ίσως οι πιο ευαίσθητοι ), κάποιοι όμως - πιθανόν η μειοψηφία-έστω κι αν συμβιβάστηκαν ή μικροαστικοποιήθηκαν τυπικά, φτιάχνοντας οικογένειες και μπαίνοντας στο σύστημα, δεν πούλησαν ποτέ την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή τους σε κανένα αφεντικό, ούτε εξαργύρωσαν κάτι για κανέναν τραπεζικό λογαριασμό ή για κανένα άλλο τίμημα. Γι αυτό εξάλλου ασχολούνται ακόμα μουσικά και όχι μόνον με τη συγκεκριμένη περίοδο. Και εξακολουθούν να μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τους αλλά και στις νεότερες γενιές το όνειρο για μια ανθρώπινη, ελεύθερη και δίκαιη κοινωνία. Συμφωνώ ότι θα μπορούσαμε ίσως να είχαμε λειτουργήσει καλύτερα σε πολλά πράγματα. Όμως, δεν μπορώ να απολογηθώ για τα λαμόγια και όλους αυτούς που πλούτισαν και ανήκουν στη γενιά μου, βάζοντας το χεράκι τους στο να κληρονομήσουν τα παιδιά μας έναν πολύ χειρότερο κόσμο από αυτόν που βρήκαμε εμείς από τους γονείς μας.

kostas said...

Αφού δεν τους είχατε εμπιστοσύνη, τότε γιατί τους ψηφίσατε;
Γιατί δεν καταλάβατε ποτέ ότι όλα αυτά είναι δανεικά;
Γιατί τα κάνατε κι αγύριστα;
Γιατί δεν είστε πλάι μας τώρα αλλά απέναντι;
Πότε θα σταματήσουν να φταίνε ΜΟΝΟ οι άλλοι;
Ο δικός μου παππούς έφαγε ξύλο από τους αριστερούς στον εμφύλιο και τότε, από αντίδραση, πήγε με τους άλλους.
Μήπως είμαι προδότης και δεν το ξέρω..;
Τι λες κι εσύ φίλε psych..;

Αντισθένης58 said...

Φίλε Κώστα, μάλλον έχει γίνει παρεξήγηση(ίσως και από μέρους μου). Όπως γράφω και παραπάνω σε άλλη ανάρτηση, εκ πεποιθήσεως και από πολιτική άποψη το δικό μου το "κουκί" δεν το χάρισα ποτέ σε κανέναν από αυτούς που διαχειρίστικαν τις τύχες αυτού του έρμου του τόπου. Και δεν νομίζω ότι είμαι απέναντι στη νέα γενιά. Τουναντίον μάλιστα. Εξ άλλου τα όνειρα ποτέ δεν γερνάνε...

Psych-Spaniolos said...

Εδώ επώνυμε «φίλε» kostas (το άλλο σχόλιο το είδα πριν και απάντησα πρώτο) θα σου πω πως δεν υπάρχει γενιά που να μην έκανε κάτι. Άλλες λίγες άλλα πολλά. Όλες οι γενιές έχουν μερίδιο ευθύνης και όλες οι γενιές συμμετείχαν σε «μάχες» που είτε κερδήθηκαν είτε χάθηκαν. Όλοι κάτι έκαναν. Η δική μου η γενιά για παράδειγμα αυτή δηλαδή που ήταν δημοτικό επί χούντας και άκουγε την προπαγάνδα χωρίς να την καταλαβαίνει, ήταν στο Χημείο που θυμάμαι (έχεις διαβάσει περι Χημείου?). Η δική μου η γενιά ήταν η πρώτη που διανοήθηκε να κάνει κατάληψη σε τριτοβάθμιο ίδρυμα το 1983 κόντρα στο παντοδύναμο ΠΑΣΟΚ και την πλάκωσαν στο ξύλο αλύπητα Κνίτες και Πασπίτες (θες περισσότερες λεπτομέρειες μήπως, έτσι ενημερωτικά?) και προσθεού μην νομίσει κανείς ότι την κατάληψη την έκαναν Δαπιτες. Αυτή όμως η γενιά στελέχωσε αργότερα υπηρεσίες λούφας δημοσίου, έμαθε καλά το ποίημα από τα κομματόσκυλα και εξαργύρωσε τις αφισοκολλήσεις και πολλά άλλα. Έκανε, αλλά έφταιξε σε πολλά. Προσπαθώ να θυμηθώ κάτι από την γενιά την επόμενη από μένα αλλά θέλω να καταλήξω στη αναφορά σου ότι μας είδες απέναντι. Που απέναντι μας είδες και δεν το κατάλαβα? Ότι σαν καρεκλοκένταυρος καθηγητής του δημοσίου από απεργίες και περικοπές πήρα για 15μερο το μακρύτερο και ζορίζομαι να πληρώσω το ρεύμα? Ή μήπως επικρατεί ή άποψη ότι πρέπει να πάρω ένα καδρόνι και μία μολότοφ για να σπάω και να καίω περιουσίες του κοσμάκη? Και κάτι τελευταίο στην αναφορά σου περί «προδότη» που δεν κατάλαβα και μάλλον δε ισχύει. Μην μπλέκουμε την φιλοπατρία με τον εθνικισμό. Αυτές είναι διαφορετικές έννοιες που κάποια έντεχνα προσπαθούν να τις εξισώσουν για προφανείς λόγους που δυστυχώς από τα σχόλια που διαβάζω το έχουν πετύχει σε μεγάλο βαθμό.

kostas said...

Α ρε Θαναση...
Και που πηγες παραεξω, πες μου, τι εχει αλλαξει..?
Α ρε Θαναση...
Κι αν ειμαι 35 σαμπως εχω γερασει....
Α ρε Θαναση...
Με αγαπη (μονη μου κατακτηση στην ζωη αφου δεν εχω πτυχια και αγωνες στο βιογραφικο μου).
Με σεβασμο (αφου οντως αξιζε τον κοπο να αλλαζει κατι τοτε οπως και τωρα και παντα θα αξιζει να αλλαζουν πραγματα).
Με καθε ενδειξη συμπαραστασης (δουλευω 80 ωρες την εβδομαδα για να τα βγαλω περα, και ασπρος και μαυρος και οτι εργασιακο χρωμα θελεις βαλε).
Χωρις να ανηκω σε καποιον συγκεκριμενο πολιτικο χωρο (αν αυτο ειναι το προβλημα σας...)
Με παππου ταγματασφαλιτη (αυτο ειναι αληθεια, δυστυχως, αλλα δεν διαλεγει κανεις τους συγγενεις του....)
Αδιαφορος αναμεσα στις ισχυρες κομματικες θεσεις και αντιπαραθεσεις (που ποτε δεν μου κεντρισαν το ενδιαφερον αφου δεν μοιαζει να βγαινει με αυτον τον τροπο ακρη).
Με το τελευταιο ιχνος αξιοπρεπειας που μου μενει.
Και χεραιτω σας...
Και φιλω σας...
Κωστας

Psych-Spaniolos said...

Επειδή περί Αξιοπρέπειας ο λόγος και λόγω της επικαιρότητας της ημέρας, θα ήθελα να θυμίσω ένα 45αρι του Βοσκόπουλου με τίτλο «Θα Φύγω Αξιοπρεπής».
Και με αντίστοιχη ένδειξη συμπαράστασης να σου πω πως υπάρχουν και χειρότερα. Για να τα βγάλω πέρα ως καρεκλοκένταυρος του δημοσίου, έχω φτάσει στο σημείο να δουλεύω περί τις 100 ώρες τη βδομάδα και να ζορίζομαι αρκετά.
Τέλος, δυστυχώς εγώ δεν πρόλαβα να γνωρίσω παππούδες. Τους στήσανε στο τοίχο κάτι Γερμανοί πριν από κάτι χρόνια. Πάλι καλά που εσύ γνώρισες.
Την καλησπέρα μου.

zico said...

Ο Τζιμάκος τραγουδούσε προφητικά. Αχ Ευρώπη , εσύ μας μάρανες... για να προσθέσει παρακάτω "με τζατζίκι και με σουβλάκια". Το τελευταίο ως προέκτηση του ....σουβλίσματος του Θανάση Διάκου φθάνει στις μέρες μας ως λάβαρο τις αντίστασης κατά των νέων βαρβάρων που αδυνατώντας να καταπιούν την άρνηση (εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία για αυτούς τουλάχιστον) κάποιων άλλων να ακολουθήσουν τον ίδιο ΣΩΣΤΟ δρόμο φροντίζουν να τους ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ. Και ταυτόχρονα να τους λένε ότι όχι μόνον έχουν κάθε δικαίωμα για αυτόν τον κανιβαλισμό αλλά και πως τα θύματα τους τον ...ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.
Μία πρόχειρη απάντηση επί το γερμανικότερον σ' αυτή τους την φιλοδοξία είναι uber κουφάλες και εσάς τις ...άλλες που είσαστε και πολλές και εξίσου άτιμες.