Wednesday, May 05, 2010

Αν κάποιοι "πολεμάνε" κάθε μέρα είναι οι πιλότοι μας


Εγώ είμαι σε θέση να τους βλέπω να περνάνε τακτικά πάνω από τη Χίο, στο κυνήγι Τούρκων "συναδέλφων" τους.
Μία φορά με κάποιο σχολείο είχαμε πάει εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τατόι. Τους είδαμε από κοντά, τους θαυμάσαμε, μας άφησαν να τους σφυξουμε τα χέρια και να τους πούμε ευχαριστώ για όσα κάνουν για μας.
Τόλμησε το γουρούνι που λέγεται Βενιζέλος (κρίμα το επίθετο που διάλεξες ξεφτιλισμένη κουραδομηχανή) και τον κάνανε Υπουργό να τους τα χώσει επέιδη έκανα λευκή απεργία, διαμαρτυρόμενοι για το κόψιμο των χρημάτων τους.

Η απάντησή τους που έχω χρέος να βάλω σε αυτή την ταπεινή και ασήμαντη γωνιά του νέτ

«Αυτή την "δουλειά" δεν ξεκινήσαμε να την κάνουμε για τα χρήματα...Δώσαμε εξετάσεις για να μπούμε στην Σχολή Ικάρων γνωρίζοντας ότι θα στερηθούμε 4 από τα καλύτερα χρόνια ενός εφήβου (τα φοιτητικά) κλεισμένοι μέσα σε ένα στρατόπεδο...το τίμημα του να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, αυτό που λατρεύουμε... να πετάξουμε μια μέρα πάνω από το Αιγαίο.
Δεν περιμένουμε να γίνουμε πλούσιοι από αυτό. Το μόνο που ζητήσαμε είναι να υπάρχει ηρεμία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας ώστε να αφοσιωθούμε ψυχή τε και σώματι στην προσφορά στην πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο να αφοσιωθούμε στην λατρεία μας... στην "δουλειά" μας.
Σε μια "δουλειά" που πριν φύγουμε το πρωί φιλάμε την οικογένεια και πάμε για απογείωση.
Σε μια "δουλειά" που στο αεροδρόμιο αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στο αυτοκίνητο για να μην χρειαστεί αργότερα να σπάσει κάποιος το παράθυρο του οδηγού για να το γυρίσει στα σπίτια μας.
Σε μια δουλειά που ούτως ή αλλιώς τα λεφτά ΗΔΗ έφταναν οριακά για να συντηρήσω την οικογένεια μου με την γυναίκα μου να δουλεύει και εκείνη. Η "σπάταλη" ζωή μας; Ένα στεγαστικό δάνειο όλο κι όλο για να έχουμε το δικό μας σπίτι....
Θα κάναμε ευχαρίστως κύριοι και δεύτερη δουλειά για να μην τους λείψει τίποτα. Δεν προλαβαίνομε όμως όταν 6 μήνες τον χρόνο λείπω για υπηρεσίες σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Το να βάλουμε όλοι το χέρι στην τσέπη φαντάζει δίκαιο. Δεν είναι όμως ρεαλιστικό και δυστυχώς δεν είναι εφαρμόσιμο για όλους. Εμείς θα συνεχίσουμε να πετάμε ακόμα και με 100% μείωση μισθού, ακόμα κι αν "κλείσουν" τα σπίτια μας. Ο λόγος; Η εξάρτηση της πτήσης, η υπερηφάνεια της προσφοράς όχι στο κράτος (αυτό το έχουμε σιχαθεί προ πολλού) μα στις πέτρες αυτού του τόπου» το "πανί" στο οποίο ορκιστήκαμε, και την ευγνωμοσύνη στα μάτια του πατέρα που σώθηκε το παιδί του ή του αγρότη που δεν κάηκε το σπίτι του...
Μην φοβάστε κύριοι ακόμη και με την χθεσινή "λευκή απεργία" ("απεργία" στην οποία όλες οι ετοιμότητες ήταν όπως κάθε μέρα στο100%). Τα scramble ήταν στον αέρα σε λιγότερο από 2 λεπτά ,τα μεταγωγικά επιχειρούσαν σε αεροδιακομιδές και τα ελικόπτερα συνέχιζαν να σέρνονται πάνω από τα κύματα για να σώζουν ναυαγούς και λαθρομετανάστες με καιρούς που ούτε να τους περιγράψετε δεν μπορείτε.

Μόνο μια χάρη από όλους εμάς... αύριο το πρωί , σπαταλήστε 2 μόνο λεπτά από τον χρόνο σας και φέρτε στο μυαλό σας κάποιους που δεν είναι πλέον μαζί μας... κάποιους που απογειώθηκαν χωρίς ποτέ να προσγειωθούν... κάποιους που το κράτος και οι κοινή γνώμη τους θυμήθηκε και τους ονόμασε ΉΡΩΕΣ μετά το θάνατό τους... αλλά πριν από αυτόν ήταν απλά.... ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ...
Σπαταλήστε 2 λεπτά για να κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Αν δεν καταλάβετε τίποτα.......χαλάλι σας! Έτσι κι αλλιώς από ψηλά δεν φαίνεστε καθόλου...»

8 comments:

Anonymous said...

Ξεκόλλα φίλε, αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι που γέμισαν το δημόσιο και το έκαναν αποθετήριο ψηφοφόρων!!!!
Και που είναι η μαγκιά όταν βγάζεις λεφτά σκοτώνοντας κόσμο έτσι ή αλλιώς..;
Για χάρη τους τα όπλα τους κοστίζουν έναν σκασμό λεφτά για τα σχολεία και τα νοσοκομεία που θέλαμε κάποτε...
Άντε και όταν με το καλό μπουν οι όποιοι Τούρκοι μέσα μην ξεχνάτε αδέρφια, ΕΓΩ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΚΑΦΕ, ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ, ΚΟΠΙΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ !!!!!!!!!!!

Anonymous said...

Σωστός ο παίχτης.Δεν είναι δυνατόν να θαυμάζουμε ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν να σκοτώνουν.
Θανάσης,Λαύριο

kostas said...

Καλημέρα! Θα σου τα πω και επώνυμα γιατί δεν φοβάμαι!
ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΡΦΩΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!!
ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΙ!!!
ΟΥΣΤ...

Psych-Spaniolos said...

Και εκπαιδεύτηκαν να σκοτώνουν?
Θα έπρεπε δηλαδή να εκπαιδεύονται να ανοίγουν τα μπούτια ή να έχουν διαβατήρια άλλων κρατών, όταν σφίγγουν οι κώλοι να κόβουν λάσπη. Τέλος πάντων χαμένος κόπος και χαμένα λόγια. Διότι άλλα λέω και άλλα θα καταλάβεις.
Κρίμα που μορφώνω τα παιδιά σου?
Από μένα αγαπητέ τα παιδιά σου μαθαίνουν γράμματα και αρχές. Από κάτι τύπους στυλ «πουρκουά» (ξέρεις περι πουρκουά?)να φοβάσαι που τα έφτασαν σε μία ηλικία και δεν τους έμαθαν ούτε τρόπους ούτε σεβασμό. Από κάτι τυπάδες που το μόνο που τους έμαθαν είναι πως θα προκαλούν απαξίωση στα πάντα και πως θα κάνουν λαμογιές.
Καρεκλοκένταυρος και συμφεροντολόγος?
Πρέπει αδελφέ να είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος εσύ.
Και επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι σαν τους πιλότους (εννοω ιπτάμενους που εκτός από περιπολίες μαζέυουν ναυαγους, κουβαλούν αρρφώστους κ.λ.π. "πολεμώντας" κάθε μέρα )κατάστρεψαν την Ελλάδα οικονομικά, μάθε ότι στο κράτος κοστίζουν το 3,6%. Δεν σε είδα όμως να ψάχνεσαι για το που πήγαν τα υπόλοιπα. Όταν όμως κάθεσαι στη τηλεόραση μέρα νύχτα και σε μαστουρώνουν αυτά παθαίνεις. Δε φταις εσύ επώνυμε και δεν κατάλαβα αλήθεια η αναφορά στο περι επώνυμου σχολίου, έκρυβε καμία πράξη θάρρους ή μαγκιά?

Standin'AtTheCrossroads said...

ενα γράμμα απο τον Γιώργο Θαλλάσση :

http://www.youtube.com/watch?v=iUgcZJFtsRo

Αντισθένης58 said...

Αδέλφια μην "πυροβολείτε" τον Σπανιόλο. Μάλλον παρεξηγήθηκαν κάποια γραφόμενα. Give peace a chance!!!

Standin'AtTheCrossroads said...

Φιλε Αντισθένη, σε οτι με αφορά. αν και το ξέρει ο φίλος μου ο σπανιολος, συμφωνώ μαζί του.
Πρός αυτή την κατεύθυνση επισ΄υναψα ενα πολύ ενδιαφέρον ''γράμμα'' ενός ιπτάμενου ώστε να το αναρτήσει εάν φυσικά επιθυμεί ο σπνιόλος.
Πιστεύω πως ''κολλάει'' γάντι στο κείμενό του.
Γι αυτό και αναφέρομαι..

Τώρα για αυτό που λές Αντισθένη "πυροβολείτε" δεν κατάλαβα , εκτός κι αν εχασα επεισόδια...

Αντισθένης58 said...

Φίλε blackcatbone έγινε παρεξήγηση. Το μην πυροβολείτε πάει αλλού. Για κάποιους φίλους που πιστεύω εξέλαβαν διαφορετικά από το νόημά του το θέμα της ανάρτησης με τη σημαία και τους αεροπόρους.