Wednesday, April 21, 2010

Η εκδίκηση των 40ρηδων αλλά και 50ρηδων

Πέρασε καιρός από το τελευταίο δισκάκι που ανέβασα και αφού πρώτα μεσολάβησε η φάση με τα δικαιώματα και τις απειλές. Ανέφερα πως δεν με αγγίζουν ούτε στο ελάχιστο όμως ήθελα να διαβάσω και την γνώμη των εμπειρότερων του χώρου (π.χ. d.j.fanis) των blogs. Το ότι θα συνεχίσω μέχρι να μου το κλείσουν είναι απόλυτα βέβαιο όπως απόλυτα βέβαιο είναι πως όλο και κάποιος που γουστάρει τη μουσική που ακούμε, θα φτιάξει ένα καινούργιο για να συνεχίζεται η φάση. Συνεπώς δεν πρόκειται να ησυχάσουν από μας.

Όπως είχα γράψει και παλιότερα, η άποψή μου είναι ότι με τα blog κάνουμε πειρατεία για να το πω χοντρά και καλώς κάνουμε. Εγώ το αισθάνομαι σαν την εκδίκηση των 40ρηδων και 50ρηδων που όταν ήταν πιτσιρικάδες και άφραγκοι, ξεροστάλιαζαν στις βιτρίνες των δισκάδικων ή μαύριζαν τα δάχτυλα τους στο ψάξιμο δίσκων που χαλβάδιαζαν, αλλά δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν. Οι τιμές και τότε ήταν ληστρικές και απαράδεκτες όπως απαράδεκτες ήταν και οι ποιότητες των δίσκων. Τι να θυμηθώ, τη «μπανάνα» των Velvet που δεν ακουγόταν με τίποτα αλλά πληρώσαμε σα μαλάκες? Όποιος αγόρασε αυτό το δίσκο θα κατάλαβε τι εννοώ. Εκτιμώ ότι και σήμερα υπάρχουν οι νέοι που θέλουν αλλά δε μπορούν. Υπάρχουν όμως τα Blog.

Και με τους καλλιτέχνες που αγαπάμε τι γίνεται? Δεν τους στερούμε χρήματα από τις πιθανές πωλήσεις δίσκων? Από τους ζωντανούς ενδεχομένως, αλλά από τους πεθαμένους? Και για να πάω στους ζωντανούς. Όλοι αυτοί είναι 60αρηδες και βάλε. Από το δίσκο περιμένουν να ζήσουν? Μα αφού οι εταιρείες τους είχαν και έχουν ξεσκίσει, μα αφού οι εταιρείες που είδαν το μέλι ξανά μετά από χρόνια, ανέσυραν από τα υπόγεια ότι υπήρχε και το μοσχοπούλησαν ξανά, ΑΝΕΞΟΔΑ. Δεν υπάρχει έλεος για αυτές. Κάποιοι καλλιτέχνες θα αδικούνται και το δέχομαι αλλά εκτιμώ πως είναι η συντριπτική μειονότητα.

Ο κάθε ένας από μας έχει κρίση και συνείδηση. Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δεν έχω ανεβάσει τίποτα από 13th Floor Elevators. Το έκανα διότι αυτός ο ταλαίπωρος ο Rocky, με το όσο μυαλό του άφησαν υγιές, πράγματι ζει από τα δισκάκια. Αυτόν το σέβομαι. Ο καθένας από μας λοιπόν ας επιλέξει ότι νομίζει να ανεβάζει και τέλειωσε το θέμα. Δεν είμαστε στην Αμερική να κινδυνεύουμε από τζιπάρες να μας τσιμπήσουν, είμαστε Ελλαδάρα και τους σακατεύουμε. Άντε να μας κλείσουν, ε και?

Εντωμεταξύ θα ήθελα να ρωτήσω, μήπως μας παίρνει να συνασπιστούμε? Να φτιάξουμε ρε γαμώτο ένα μπλογκ από κοινού, όπου να έχουμε καβάτζα ο καθένας ότι έχει ανεβάσει στο blog του και τσουπ να τα ανεβάζουμε? Μην πάει χαμένο τίποτα και ποτέ. Ίσως να λέω χαζομάρα αλλά πείτε καμία ιδέα αν έχετε όρεξη. Προσωπικά ότι έχω στο blog το δίνω αέρα σε όποιον γουστάρει κάτι τέτοιο.

15 comments:

Unknown said...

Welcome back Spaniole.Kala ta les.Se oti afora ena koino blog ine kali idea gia na ginei kapoia stigmi alla pros to paron pistevo oti tha tous kanoume tin xari na diagrafoun ta link apo ena plog kai oxi apo polla.Ase na tous kourasoume akoma ligo...:)
dj fanis

Psych-Spaniolos said...

Πριλ λιγο μπηκα στο κοκκινοτηλεφωνο66 και μετα λυπης ειδα οτι αναγκαστηκε να κατεβασει τα αρχεια του.

Εγραψε
Redtelephone66 said...
Take care everyone. till we blog again...

Απαντησες και εσυ οπως ειδα.
Κριμα διοτι ο τυπος αυτος για μενα ηταν ο κορυφαιος ολων, μακραν....κατα την ταπεινότατη αποψη μου....για τον απλο λογο οτι ειναι συλλεκτης που κατα 90% οτι ανεβαζε δεν επανεκδοθηκε μαλλον ποτε.

Τους κουραζουμε οσο θες...ορεξη εχω...αλλα ας εχουμε και το αλλο στο νου μας.

Και οσα αλλα παιδια γουσταρουν ας πουνε μια αποψη.

TOM said...

ΦΙΛΕ ΓΕΙΑ, ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΩ. ΟΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑ ΕΓΩ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΕΔΕΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ.

Psych-Spaniolos said...

Na eisai kala Tom kai eyxaristo. Den ixera to blog soy...alla tora to ematha :))))

Standin'AtTheCrossroads said...

Γιά σας παίδες κι απο μένα!
πολύ καλά τα λέτε και με βρίσκετε σύμφωνο, στο να μαζευτούμε σε μια ανεξάρτητη σελίδα θάλεγα,και όχι στην δικτατορία του γκούγκλ/μπλόγκερ!
Οτι αξίζει πονάει κι ειναι δύσκολο,
απαιτεί πολλές γνώσεις για κατασκευή ιστοσελίδας, αν και βρίσκονται εύκολα πολλά έτοιμα πράγματα, όπως π.χ. το joomla....
αλλά αυτό είναι μιάλλη ιστορία.

Τώρα για την αγάπη μας είμαι μέσα να το ξεκινήσουμε και αύριο!!!

Ισως ενοχλήσει πολλούς , αλλά κι αυτό δεν είναι επί του παρόντος!

Ηδη τρέχουν πολλά και πρός αυτή την κατεύθυνση κινούνται πολλοί(Avax Home κλπ.)

Το ζητούμενο είναι τι θέλουμε να κάνουμε?

ΥΓ :
να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα, ίσως βγάλει κάπου ...

Psych-Spaniolos said...

Sto sxoleio exo kaloys sinadelfous sta PC opote an xreiastei tha boithisoyn se oti epipedo theloyme. Me liga logia akres gia tin diskoli stigmi yparxoyn.

Unknown said...

Γειά σου φίλε μου Σπανιόλε. Σου είχα στείλει μηνυματάκι τις προάλλες για τα 2 χρόνια, αλλά ελαφρώς ετεροχρονισμένο και μάλλον δε τόδες - δεν πειράζει. Μέρος της εκδίκησης αυτής εδώ και λίγο καιρό παίρνω και γω , αφού όλα αυτά τα χρόνια δώσαμε αδρά τον οβολό μας και φυσικά στο ελάχιστο δε το μετανιώσαμε γιατί μάθαμε να το εκτιμάμε (με καταλαβαίνεις απόλυτα αφού είμαστε και συνομήλικοι - οσονούπω πλησιάζουν τα 50). Για οποιονδήποτε νεωτερισμό κράτα με ενήμερο, μόνο συνασπισμένοι (όχι σαν το γνωστό όμως - σοβαροί νάμαστε) μπορούμε να αντέξουμε τους διωγμούς. Το μπλογκάκι μου θα το δεις μέσω του προφίλ μου. Έχουμε πολλά κοινά βιώματα ως παιδιά της πόλης των δεκαετιών 70 και 80 (κυρίως) οπότε θάθελα και τη γνώμη σου. Νάσαι καλά όπου και αν βρίσκεσαι και τα λέμε σύντομα...

Anonymous said...

Καλησπέρα. Είμαι 42, δημοσιογράφος με ειδικότητα επιμέλεια και διόρθωση κειμένων. Δεν έχω μπλογκ, συνεπώς, δεν έχω σημαντική άποψη γι' αυτό που συζητάτε. Έχω όμως άποψη για τη μουσική που επιλέγετε να στέλνετε: τη λατρεύω! Καθότι πάντα φτωχός, περί χρημάτων, είστε η μόνη δυνατότητα (πέρα από φίλους) να ακούω όσο το δυνατόν περισσότερα, αλλά και να μαθαίνω γι' αυτούς που εμπνεύστηκαν και έπαιξαν τις σκέψεις τους. Ελπίζω στην ύπαρξή σας, ευελπιστώ να έχετε αποτέλεσμα στις προσπάθειές σας. Ευχαριστώ πάλι. Νίκος 2772

MIKE MUSIC LOVER said...

Δεν υπαρχει πειρατεια οταν το χαριζεις.Αν σου χαρισω τις καλτσες μου, τι εκλεψα κ απο ποιον !?

Η μεγαλυτερη παπαρια που εχω ακουσει στην ζωη μου ειναι η φραση "πνευματικα δικαιωματα".....λες και το ανθρωπινο πνευμα υποκυται σε νομικα πλαισια που θα οριοθετησουν το δικαιωμα που εχεις σε αυτο που σκεφτηκες η' ζωγραφησες η' σκαλισες στην πετρα κ το μαρμαρο η' αυτο που τραγουδισες ! Εχεις καθε δικαιωμα στο να παραγεις πνευμα, σκεψη κ τεχνη .
Αν παραγεις υψηλη τεχνη αλλα την πουλας ,τοτε σαφως και εισαι σπουδαιος καλητεχνης αλλα αυτο δεν ανερει το οτι εισαι κ μα@ακας. Σκεψου τωρα να εισαι ο πωλητης του πνευματικου προιοντος που διμηουργησε αλλος !! Σκεψου ποσα κιλα μα@ακας εισαι για να ζητας κατι τετοιο . Χρειαζεσαι την νομικη προστασια περι πνευματικων δικαιωματων για να εχεις λογο υπαρξης κ λογο δια να ομιληται περι αυτου.

Το οτι ζουμε σε μια μονιταριστικη κοινωνια (κοινωνια που βασιζεται στο χρημα / πρεπει να πουλησω για να ζησω) επουδενει θα ειναι το εμποδιο για να ανεραισω τα προλεγομενα μου, τα οποια ουτος η' αλλος ειναι ελευθερα καθε πνευματικου δικαιωματος

MIKE MUSIC LOVER said...

Σε συνεχεια των σχολιων που αφησα ποιο πριν , θα ηθελα να προσθεσω κ κατι για το gamato.info που φανταζωμαι οτι το γνωριζαται σαν site. Αυτο που θα πω ειναι κ για τους blogers που ανεβαζουν=χαριζουν μουσικες (ενας εκ τον οποιων ειμαι κ εγω).

Το λοιπον ... το gamato.info δεν ηταν τιποτα αλλο παρα μια πλατεια στην οποια μαζευομασταν ολοι μας (συναντιομασταν) κ αλαζαμε χερι με χερι αρχεια που ειχαμε στην κατοχη μας . Τελικα επενεβει η αστυνομια με εισαγκελικη εντολη βαση του ηληθιου νομου περι πνευματικων δικαιωματων και συνελαβε .....την πλατεια !!!

www.rockrevolt.blogspot.com said...

Και εγω ειχα αυτη την τυχη.Μου εκλεισαν το blog σε μια νυχτα.
3 χρονια μερακι,χρονος,ξενυχτια.
Κουραση,απογοητευση,μαλλον ειναι ενας πολεμος που δεν κερδιζεται ευκολα,απο την αλλη,μερικοι απο μας γερασαν κιολας (58).
Η αληθεια επισης ειναι οτι εχουν μισθωσει χακεραδες και παρακολουθούν ολα τα τορεντς και τα blogs 3 χρονια τωρα.Εχουν φακελώσει οποιον εχει ανεβασει η κατεβασει.
Θελουν να μας κουρασουν με τα σβυσιματα και στο τελος να μας παρουν με τα μαυρα τζιπ.
Υπομονη παιδια και οποιος αντεξει.
Γιωργος
too old to rock

Standin'AtTheCrossroads said...

Η Αλήθεια είναι πάντα σκληρή.
στηριζόμαστε σε
''ξένου παπά ευαγγέλιο''
Πρώτα το εφτιαξαν καποιο τρελλοί στο Σαν Φρανσισκο, μετά το πούλησαν στο γκουγλ, και μας είπαν ανοίξαμε και σας περιμένουμε - με ανοικτές αγγάλες !!!

Τα υπόλοιπα παίρνουν τον δρόμο τους,για τα χρόνια που έρχονται...

Τώρα ,

θα πρέπει να σκεφτούμε το επόμενο βήμα!!
εδώ η ιστορία εχει τελείωσει προ πολλού!

ο φίλος ο λεοναρντ (red telephone66) προχώρησε σε δική του σελίδα! και δεν είναι ο μόνος...

Αντε μα μαζευόμαστε στο δικό μας
"Νησί της Ουτοπίας"

Στην Ιο ,όταν πηγαίναμε δεν υπήρχε ψυχή παρά μόνο Ωραίες παρέες..
Μετά ήρθαν τα κότερα
και τα όπα-όπα τουρκομπαρόκ..

..Οτι αξίζει πονάει κι είναι όχι και τόσο δύσκολο!

Γενιά του '61

zico said...

Η ισχύς εν τη ενώσει; Η απάντηση είναι κάτι περισσότερο από μάλλον ναι. Εξ άλλου αν δεν προσπαθήσεις δεν πρόκειται τίποτα να αλλάξει. Καθώς όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Όμως το βέβαιο είναι ότι το μεράκι κάποιων και η αγάπη (βαθιά και ...σπουδασμένη) αρκετών άλλων έρχεται να δέσει το γλυκό (για εμάς). Είμαστε και οι μεν και οι δε στην ίδια πλευρά του σκοτεινού δρόμου και όπως λέει και ο μέγιστος Peter Hammill "the least we can do is wave to each other". Δηλαδή να σταθούμε ο ένας στο πλάι του άλλου , και έτσι γινόμενοι μαζί άλλοι αυτόματα νιώθουμε αλλά και ΕΙΜΑΣΤΕ λιγότερο αδύναμοι. Σε μία εποχή του πάρε, τι πιό επαναστατικό από το δώσε ότι μπορείς σ' εκείνους που πιστεύεις ότι (μπορεί) να αξίζουν αυτό το κάτι το οποίο για κάποιους λόγους έχει την ικανότητα να διαθέτεις. Αλλά δεν το θεωρείς ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ (η μέγιστη κλεψιά) αλλά δυνατότητα.
Διότι το νέο σύνθημα (για όλους εμάς που ζούμε στην αδηφάγο Δύση (της ανθρωπιάς) είναι ΕΜΠΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΠΑΙΔΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ (ΕΚ)ΠΑΙΔΕ(Υ)ΜΕΝΟΙ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Υ.Γ. Η υπογραφή μου αλλάζει από gkapage σε Zico γιατί ο ποδοσφαιρικός μου.... ρομαντισμός είναι πάντα ζωντανός.

Anonymous said...

Είναι απίστευτο πόσο με εκφράζει συνάδελφε το σχόλιο σου. Θυμάμαι μικρός όλα τα λεφτά μου να πηγαίνουν σε υπερτιμολογημένα βινύλια "εισαγωγής", τα οποία χρυσοπληρώναμε.
Τώρα στο σχολείο μου χαρίζω cd σε οποιονδήποτε θέλει να ακούσει μουσική της προκοπής χωρίς να ξοδεύει μια περιουσία.
Συνέχισε την προσπάθεια σου.

RomanZeus said...

opws ta les file Spaniole... oi etaireies ta poulan kai 3anapoulane se times astronomikes kai meta lene gia pososta...

1000 fxaristw oxi gia thn pirateia alla gia thn agaph sou gia thn mousikh...

sTavros (Rwmh)