Sunday, October 27, 2013

John Parker Compton - Live at the Turk's Head Coffeehouse (1968)



Είναι αδύνατον ψυχή ανθρώπου να μην νοιώσει το άγγιγμα αυτής της μουσικής. Δεν θέλω να γίνω κακός με το καλημέρα, αλλά θα πρότεινα σε όλους όσους χρησιμοποιούν την λέξη «έντεχνο» για να περιγράψουν τα απερίγραπτα στην Ελληνική μουσική, να ακούσουν αυτό το δίσκο παρέα με ένα συνθέτη-μουσικο και θα λύσουν αρκετές απορίες τους.

Κατά περίεργη σύμπτωση αυτο μου ετυχε κατα λαθος, με ένα εξαιρετικό φίλο (καλή σου ώρα Νίκο) ο οποίος σπούδασε και αρίστευσε ως συνθέτης και μουσικος σε big jazz μπάντες στην Μασαχουσέτη (εκεί κοντά που ηχογραφήθηκε αυτός ο δίσκος) και μου ανοιξε τα ματια αλλα και τα αυτια.Μην μου πειτε οτι εδω εχουμε να κανουμε απλα με ακουστικη folk οποτε τα μπερδευω. Νοιωθετε τι θελω να πω.

Γνωρίζετε επισης την αγάπη μου για τους Appaloosa (παλαιότερο δημοσίευμα). Είναι λοιπόν προφανές ότι εχω σκαλισει σε βάθος τα περί  John Parker Compton. Σας βάζω λοιπόν ένα lp που ιντερνετικα δεν παίζει και πολύ.

Έρχεται χειμώνας (ελπίζω όχι στις ψυχές μας αν και το φοβάμαι) και σίγουρα θα χρειαστεί η φωνή του και οι συνθέσεις του.   

Είμαστε στα 1968 στο Turk's Head Coffeehouse στην Ορλεάνη όπου ο John Parker Compton με τον βιολονίστα  Robin Batteau μας χαρίζουν 7 εκτελέσεις ενώ άλλες 8 ηχογραφούνται την ιδία χρονιά στο WHRB FM. Όλα όμως κυκλοφόρησαν (ευτυχώς)  το 2006.

Αν θα τολμούσα (απαιτεί πραγματικά περίσσιο θράσος) να ξεχωρίσω κάποιες συνθέσεις από αυτό το live θα τολμούσα να πω πως είναι όλες στο WHRB FM (από το 8 και κάτω). Τι να πει κανείς για το Lifetimes in Nesinex? Πείτε μου τι?

Εδώ υπάρχει επίσης μια εξαιρετική εκτέλεση του ανεπανάληπτου  Rivers Run to the Sea με τον βιολονίστα  Robin Batteau να αγγίζει και πάλι εκτός από τις δίκες του χορδές και τις….δικες μας όσο πιο βαθιά μπορεί. Ο Θεος να έχει καλά αυτόν τον άνθρωπο.

Καλή σας ακρόαση.

Tracks:
1. Pascal's Paradox
2. Glossolalia
3. Now That I Want You
4. Feathers
5. Green Brown Sound
6. Subway
7. Rosalie
8. We Can't Forget
9. Green Brown Sound No.2
10. Lifetimes in Nesinex
11. Rivers Run to the Sea
12. Lacsedo-Lacsede
13. Loving Her Makes Today
14. Downtown Row
15. Rosalie #2 

Download Link


Ακόμα βγάζει συνθέσεις σαν αυτές με το κατάλληλο άρωμα