Saturday, May 24, 2014

The Conception - Babylon/The Game (1969)



Ένα από τα εν γένει μυστήρια των 60’ς καθώς δεν υπάρχει σχεδόν η παραμικρή πληροφορία για αυτούς. Σε μία μόνο πηγή είδα ότι ήταν από το Louisville του Κεντάκι, το έψαξα αρκετά και μέσα από ένα λαβύρινθο βρήκα ότι δύο από τα μέλη του γκρουπ ήταν οι Mike Seibold, Bill Tullis που αργότερα εμφανίστηκαν στο σχήμα των  Leslie's Motel μία southern/hard psychedelic blues rock μπάντα. Πληροφορίες υπάρχουν στο λινκ που παραθέτω που ε’ίναι ένα pdf αρχείο. http://www.bellarmine.edu/docs/default-source/alumnimag-archive-docs/MagazineWinter2010.pdf?sfvrsn=0

Στο Louisville ο Bill Tullis φάνηκε αρκετά δραστήριος και μέσα από μπάντες όπως οι Oxfords (http://psychspaniolos.blogspot.gr/search/label/Oxfords) και διάφορες γνωριμίες, όπως δήλωσε ο ίδιος σχημάτισε τους  Conception έχοντας παρέα τον  Mike Seibold, αλλά άγνωστο ποιούς άλλους. Εκεί είδε ένα γκρουπάκι ονόματι Allman Joys δηλαδή τους μετέπειτα Allman Brothers Band, «σάλταρε» με την καλή έννοια από την μαγεία του γκρουπ, διέλυσε τους Conception και μέσα από διάφορα σχήματα και νέες γνωριμίες κατέληξε στους Leslie's Motel.

Το ότι σαν Conception αναφέρονται έστω και ελάχιστα στο νετ  έχει να κάνει με τον τίτλο του πρώτου τους τραγουδιού στο μοναδικό τους 45αρι, το Babylon που είναι μία διασκευή από τους Blue Cheer. Ουσιαστικά οι Conception ήταν μία heavy psych μπάντα.

Προσπάθησα επίσης να αντλήσω από τις λιγοστές πληροφορίες που υπάρχουν στο label. Καταρχήν σαν Perfection label δεν υπάρχει στους Αμερικάνους πουθενά τέτοια εταιρεία που να έχει βγάλει είτε κάτι άλλο είτε να υπάρχει έστω κάποια πληροφορία. Βρήκα άλλη μία εταιρεία με το ίδιο όνομα τότε αλλά δεν είχε καμία σχέση.

Επόμενη αναζήτηση μέσω του παραγωγού, κάποιου Stuart Paine, ο οποίος εμφανίζεται την εποχή εκείνη να έχει την Soul Blvd label και μάλλον και την Delcrest label στο Louisville του Κεντάκι. Λογικά λοιπόν και οι Conception  θα πρέπει να ήταν από αυτά τα μέρη. Εξάλλου στο Louisville του Κεντάκι τότε υπήρχε πραγματικός μουσικός οργασμός σε πολλά επίεπδα. Μια ματιά εδώ και θα καταλάβετε  http://45rpmrecords.com/KY/index.php.

Ο παραγωγός αυτός αναφέρεται και σε άλλα γκρουπάκια της εποχής όπως στους The Keyes, The Friendly Room, Company Front, The Gentrys.  Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ίσως οι Conception είναι οι The Gentrys αλλά ακούγοντας τα κομμάτια τους δεν διαπίστωσα ομοιότητες. Ίσως λίγο στο Cinnamon Girl αλά δεν νομίζω.

Τελευταία πληροφορία ότι ο συνθέτης του flip side είναι κάποιος Charlie Day που κυκλοφόρησε και αυτός τότε ένα 45αρι στην CMC Records με τίτλο  «I Don't Want To Set The World On Fire/ It's Good To Know» το οποίο δεν έχω ακούσει.

Στο νετ υπάρχει από αυτούς η διασκευή των Blue Cheer αλλά όχι το The Game το οποίο είναι νομίζω  σπάνιο να το βρείτε και να το ακούσετε, για αυτό το ανέβασα. Είναι ενα έξοχο psych τζαζίστικο κομμάτι. Φωτο του γκρουπ ή κάτι παρόμοιο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα, οπότε επέλεξα για το βίντεο μία πάρα πολύ παλιά απεικόνηση του
Louisville του 1846.

The Conception - The Game (1969)



The Conception

Personnel:
Bill Tullis (lead vocals, rhythm guitar),
Mike Seibold (lead guitar, vocals)
?
?

45:
1        Babylon/The Game                 (Perfection P-1001)         1969                  

Conception were one of the first "heavy" blues bands in Louisville. Bill Tullis and Mike Seibold later are in the Leslie's Motel band. You'd be excused for thinking this 45 is by two different groups. The 'A' is a cover of Blue Cheer's brain-buster, suitably heavy with phasing; the 'B' is a mellow jazzy West Coast workout - a cure for Babylon presumably! (MW).



Tracks:
The Conception - Babylon
The Conception - The Game

9 comments:

folker said...

Υπεροχο τραγουδi!
Μετα απο 30 χρονια πλουσιων ψυχεδελικων ακουσματων ακομα εκπλησσομαι ευχαριστα.

Psych-Spaniolos said...

Ομολογώ και εγώ αλλά να που μου δίνετε η δυνατότητα να ανακαλύπτω και blog όπως το δικό σου.
Να είσαι καλα

Psych-Spaniolos said...

Αυτο πως σου φαίνεται αν δεν το ξερεις?
https://www.youtube.com/watch?v=0Ip-o4LoSw0

folker said...

Πολυ καλο.
Οταν ξεκινησα 15 χρονων πιτσιρικας με σκοπο να κανω μια τεραστια συλλογη ψυχεδελικων δισκων, δεν φανταζομουν ποτε πως δε θα μου εφταναν 10 ζωες για να την ολοκληρωσω. Ειναι αμετρητα τα ψυχεδελικα γκρουπακια, χωρια αυτα που ασχοληθηκαν περιστασιακα με το φαινομενο αυτο της ροκ μουσικης.

Unknown said...

Πρόσφατα ανακάλυψα το blog σου και είναι πραγματικά καταπληκτικό. Είμαι παλιός ροκάς, μάλλον γνωστός και θα αποκαλύψω μόνο το μικρό όνομά μου – Πητ. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου και για το ξετρύπωμα άγνωστων συγκροτημάτων, από εκείνα που τη δεκαετία του 1970 πάσχιζα με τις εκπομπές μου να κάνω γνωστά. Πολύ ευχαρίστως να σου στείλω μια λίστα από 25.000+ άλμπουμς που διαθέτω και αν σε ενδιαφέρουν κάποια μπορείς να τα ανεβάσεις. Να είσαι καλά και κάθε ευχή να συνεχιστούν οι προσπάθειές σου.

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

Ένα παλιό "ροκα" που σεβομουν, διαβαζα και άκουγα απο το ραδιόφωνο ήταν ο Πητ Κωσταντέας. Θα χαρώ αν ειναι ο ίδιος.
Το μειλ ειναι psychspaniolos@gmail.com.

Είμαι ανοικτός πάντα με ανιδιοτέλεια να ανεβασω οτι δεν υπαρχει για τον κοσμο που δεν μπορει να βρει και να ακουσει αυτα που πρέπει. Αυτο ισχύει και για μενα βεβαια.

Psychspaniolos

Unknown said...

Έχω στείλει εδώ και μέρες e-mail στη διεύθυνσή σου στο gmail…

Bandersnatch said...

Please, reshare this file!