Tuesday, February 10, 2009

Kaleidoscope with Larry Williams and Johnny Watson - Nobody (1967)


Όταν ο κόσμος είχε κέφια έβγαζε τέτοια κομμάτια. Βάζω στο blog αυτή την κομματάρα διότι ίσως ξέφυγε της προσοχής κάποιων…άνθρωποι είμαστε.
Ο Larry Williams ήταν μουσικός (πιανίστας) που ξεκίνησε στα 50’ς στην Νέα Ορλεάνη. Στα 60’ς δούλευες σαν παραγωγός στην Okeh label αλλά και σε άλλες εταιρείες. Στην πορεία μαζί με το φιλαράκι του, τον Johnny “Guitar” Watson βγάλανε κάτι δισκάκια, αλλά γενικά σαν τύποι δεν ήταν παράδειγμα «ηθικής». Στο ιστορικό τους αναγράφεται ότι ήταν μεγάλα μούτρα, ανακατεμένοι με χοντρό εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο λευκής σαρκός (ο π.χ. Williams έβγαλε χοντρά φράγκα ως προαγωγός), πορνεία και άλλα τινά «αθλήματα».
Έγινε το κονέ με τους Kaleidoscope (τα παιδιά ήταν καθαρά μην έχοντας καμία απολύτως σχέση με τέτροιες βρωμοδουλειές) κάπου το 67, με αποτέλεσμα αυτό το ανεπανάληπτο κράμα έθνικ, ψυχεδέλειας και μπλουζ.


Track:
Kaleidoscope with Larry Williams and Johnny Watson - Nobody

1 comment:

Anonymous said...

Απο τα 4 συγκροτημα που κυκλοφορουσαν τα χρονια εκεινα με αυτο το ονομα οι USA Κaleidoscope ειναι οι αγαπημενοι μου.Η φωνη του Solomon Feldthouse στο κλασσικο Seven-Ate Sweet απλως αξεπεραστη.