Monday, September 08, 2008

Μερικές συμβουλές…και περί καμπινέδων….


…για τυχών συνάδελφους που βρίσκονται στα σχολεία μας.
Πέρασα μία εξαιρετικά άσχημη μέρα μέσα στην οποία διδάχτηκα για πρώτη φορά στα 18 χρόνια που είμαι στα σχολειά μας, ότι οι καθηγητές εκτός των άλλων, ευθύνονται αν οι καμπινέδες βρωμάνε και έχουν ποντίκια ψόφια το καλοκαίρι που είναι τα πάντα κλειστά, άσχετα αν εσύ είχες αναφέρει έγκαιρα το θέμα στους αρμοδίους.
Κατάλαβα για μία ακόμα φορά πως αν δεν έχεις στόμα να μιλήσεις σε τρώνε λάχανο στο φτερό διότι ουδείς θα βγει να σε υποστηρίξει όταν έχει λερωμένη τη φωλιά του, άσχετα βέβαια αν εσυ έχεις δίκιο.
Διαπίστωσα πως θα βρεθούν οι πάσης φύσεως προφάσεις όταν ζητήσεις την κατ’αντιπαράθεση απόδοση της αλήθειας προκειμένου να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Για ακόμα μία φορά δυστυχώς απέδειξα (στον εαυτό μου) πως όσο και αν προσπαθώ στο Ελληνικό σχολειό έτσι ώστε τα παιδιά μας και τα παιδιά σας, να μην μπαίνουν τούβλα και βγαίνουν κούτσουρα ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ. Μετράει αγαπητοί φίλοι το θεαθήναι, η βιτρίνα, η βρώμα του καμπινέ, λες και το Ελληνικό δημόσιο προσλαμβάνει τους καθηγητές για βοθρατζήδες.
Ουδείς εξέλαβε υπόψη την ποιότητα και την αξία του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρθηκε και ουδείς αναγνώρισε ότι σε 9 τμήματα με 220 μαθητές σύνολο υπήρξε αγαστή συνεργασία με τους μαθητές και τους γονείς.
Αυτά δεν μετράνε φίλοι μου…μετράει η βρώμα του καμπινέ που δεν καθάρισε ο αρμόδιος. …δηλαδή άκουσον άκουσον…εγώ.
Αν κάτι με κρατάει στο σχολείο και δεν τους έχω στείλει στο διάολο είναι τα παιδιά, οι μαθητές μας. Δεν υπάρχει φίλοι μου μεγαλύτερη χαρά από το να κυκλοφορείς στο δρόμο και όπου σε δουν οι μαθητές σου να σταματούν και να σε χαιρετούν με χαρά. Νοιώθεις υπέροχα αφού διαπιστώνεις πως οι μαθητές σου που έχουν αλάθητο κριτήριο, τουλάχιστον σε εκτιμούν και σε σέβονται. Αξίες που προσπαθώ να περάσω στους μαθητές πριν τις γνώσεις.
Με τα παιδιά είχα πάντα άριστες σχέσεις….δεν είχα όμως καλές με το σινάφι μας, το οποίο πολλές φορές βρωμάει σα καμπινές.

10 comments:

psychedelic love said...

Έχεις απόλυτο δίκιο δυστυχώς. Μερικοί καθηγητές είναι απαράδεκτοι και δεν τους ενδιαφέρει τίποτα παρά μόνο να περάσει η ώρα και να πάνε σπίτια τους. Εγώ έχω λίγα χρόνια που έχω τελειώσει το σχολείο και πραγματικά δεν έχω και τις καλύτερες αναμνήσεις λόγω κάποιων καθηγητών. Απαράδεκτοι, θα έπρεπε να πάρουν μαθήματα παιδαγωγικής. Οι εξαιρέσεις είναι πάρα πολύ λίγες.

Psych-Spaniolos said...

Oso pernane ta xronia toso sixainomai to sinafi mas perissotero. Olo to komplex poy exoyn to bgazoyn opoy toys pairnei me ti dinami poy exoyn.
Exo sixistei poli asxima

Anonymous said...

Spaniolos θελω να μου κανεις μια πολυ μεγαλη χαρη(αν μπορεις βεβαια).Φιλος παιδικος "αδερφος" διοριστηκε φετος Χιο ως δευτεροβαθμιος.Εχει καποιες αποριες και καποιες "ανασφαλειες".Μηπως λεω μηπως γινεται να βρεθειται να μιλησετε να τον συμβουλευσεις-βοηθησεις?Ο φιλος μου ειναι Χιο εδω και 2 εβδομαδες.

Αμα εχεις καποιο mail να τα πουμε πιο private θα ηταν ακομα καλυτερα.

Anonymous said...

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΥΤΑ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΥΓ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΧΙΟ

Anonymous said...

Spaniole
Άκουσες ποτέ για το πρωτόκολλο παραλαβής - παράδοσης; Ναι ξέρω για εκείνους που έχουν λόγο δεν μετράνε τα κωλόχαρτα. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί που τιμούν το λόγο τους...

Psych-Spaniolos said...

α) Για τον φιλο που θελει επικοινωνια για τον συναδελφο μπορει να στειλει μειλ στο psychspaniolos@gmail.com και ευχαρίστως να απαντήσω σε ότι θέλει.
β) Αγαπητε Σκανδιναβε αν κατι εχει ξεσκισει το ελληνικο δημόσιο ειναι η γραφειοκρατια. Σωστό αυτό που ειπες αλλα θεώρησα πως ειχα να κανω με ανθρώπους που τουλαχιστον σεβονται τον συναδελφο και οπου χρειαστει τουλαχιστον θα τον ρωτησουν πρωτου καταληξουν σε οποιοδηποτε συμπέρασμα. Η ουσία είναι οτι φτασαμε στο σημειο να παλυεουμε για τα αυτονόητα. Δυστυχώς αυτο ειναι το καταντημα μας.

Standin'AtTheCrossroads said...

Σημερίζομαι την Οργή σου .αλλα και την αγανάκτησή σου !!!

Δυστυχώς ειναι ο κανόνας!
Αυτη ειναι η Ελλάδα !
(πεινασμένη ψωροκώσταινα.. να βολευτείς!!..)

κι ας λέμε για μιαν Αλλην Ελλάδα!!
Δυστυχώς πρεπει να κρατάς αμυνες σάυτον τον τόπο συνέχεια!!
Δεν γινεται αλλιως!

Να εισαι καλά και να τους προσεχεις ΄αυτους τους κοσμάκους¨΄ Θα ειναι παντα Επικυνδυνοι!!
προχωράμε αγνοώντας τους!!

Psych-Spaniolos said...

Η ιστορια ειχε μια μικρη συνεχεια. Καταρχην κατεθεσα ενσταση αφου η απόφαση τους για αλλαγη σχολειου ειναι παρανομη. Εχω τα περισσοτερα μορια απο ολους συνεπως από την στιμγη που ο νομος εχει σαν κριτηριο επιλογης βαση των μοριων δεν επρεπε να με αλλαξουν. Προφανως θα απορριφθει η ένσταση διοτι ετσι γουσταρουνε και διοτι δεν τους ελεγχει κανεις.
Απο κει και μετα όπως εμαθα καποιοι ρουφιανοι ειχαν διαμορφωσει απο καιρο κλιμα εις βαρος μου μονο που ξεμπροστιαστηκαν και αυτοι σημερα. Απο την στιγμη λοιπον που τους τασ λες χυμα καπως και αυτοι πρεπει να αμυνθουν. Εχουν μαχαιρι και καρπουζι στην διαθεση τους και κόβουν ανάλογα.
Οι μαθητες μας να ειναι καλα που την Πεμπτη θα γεμισουν τα σχολεια μας με την ζωντανια τους. Αυτοι προεχουν. Ολοι οι άλλοι να πανε να .....

zico said...

Καλέ φίλε. Η παιδεία δεν είναι ...αηδία , όσο και αν προσπαθούν τα (αγαπημένα στην …κυριολεξία τους) αιδοία να την κάνουν σαν τα μούτρα τους. Ευτυχώς που υπάρχει η μέγιστη εφεύρεση του (δυτικού) πολιτισμού (τι να κάνω, έτσι πρέπει να τον αποκαλώ απλά για λόγους συνεννόησης) που δεν είναι άλλη από το …καζανάκι. Πατάς και …πετάνε και πάνε για άλλα. Μία σπουδαία λύση (έστω προσωρινή αλλά τουλάχιστον αποτελεσματική) για τα κόπρανα που μας κατακλύζουν και θέλουν να αποδείξουν ποιος ξέρει τι; Χρησιμοποιείς καζανάκι και …ανακούφιση.
Κράτα γερά όσα και αν είναι τα σκατά……

Anonymous said...

νιωθω δυσκοιλιος αναμεσα σ' αυτους που μας κοιτανε σαν μην εχουν παει ποτε τους στον καμπινε....... Λο ρενς Φερλινγκετι.