Wednesday, November 12, 2008

Purple Overdose - Purple Overdose (1994)



Διαθέσιμο ένα lp των Overdose το οποίο περιέχει το σπανιότατο single του 1993 με τα δύο bonus κομμάτια.
Σε μία προηγούμενη αναφορά μου για τους Purple είχα ανεβάσει ένα ιστορικό τους στα Αγγλικά. Βρήκα και βάζω κάτι αντίστοιχο στην γλώσσα μας.

Tracks:

1. Fell From The Stars
2. The Unreal Life Of Emery Wax
3. Blank Empty Space
4. Mi Little Elf
5. Lord It’s Me
6. Coming Near To My Brain
7. Rainbows
8. Chase The Colour

Bonus tracks from their single 7’’ 1993
1. You Lose It
2. 2008 Old View

Purple Overdose (1975 )
Η ιστορία αρχίζει το 1975. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, ο ιδρυτής του συγκροτήματος (γεν. 13/6/1960) ξεκινά την ενασχόληση του με την κιθάρα σε ηλικία 15 χρονών και το 1977 φτιάχνει το πρώτο του συγκρότημα στο σχολείο, τους POISON PEN. Έπαιζαν κυρίως CREAM , LED ZEPPELIN , ERIC CLAPTON και WISHBONE ASH. Εκείνη την εποχή ήταν συμμαθητής με τον Βασίλη Καπανίκη , ο οποίος έμελλε αργότερα να γίνει βασικό μέλος στους PURPLE OVERDOSE,και μαζί μάθαιναν κιθάρα . Το 1978 οι POISON PEN διέλυσαν και ο Κωνσταντίνου αντικατέστησε τον κιθαρίστα του συγκροτήματος FR.G.S EYE. Το συγκρότημα αυτό έπαιζε blues και μετά από ένα περίπου χρόνο έπαψε να υπάρχει. Γύρω στα τέλη του 1980 συνεργάστηκε μουσικά με τον Σωκράτη Παπαχατζή, μέχρις ότου πήγε στρατιώτης (1982 – 1984). Λίγο πριν την απόλυσή του , άρχισε να συνθέτει τα πρώτα του κομμάτια , καθώς και τα βασικά μέρη μιάς ρόκ – όπερας , την οποία είχε ονομάσει EXISTENCE . Όταν τελείωσε η στρατιωτική του θητεία , ο Κωνσταντίνου , εργάστηκε σαν dj στο περίφημο αθηναϊκό club , MAD ,όπου το 1986 ολόκληρη η ελληνική ροκ σκηνή έδινε τακτικά συναυλίες . Γρήγορα έγινε φίλος με πολλούς από τους μουσικούς των συγκροτημάτων αυτών , με αποτέλεσμα σχεδόν κάθε βράδυ ν ανεβαίνει μαζί τους στην σκήνη και να τζαμάρουν σε αξέχαστα happenings .

Τα συγκροτήματα ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ , MAGIC DE SPELL , NO MANS LAND , ήταν μερικά από αυτά. Στα τέλη του 1986 και τις αρχές του 1987 , ο Κωνσταντίνου άρχισε να παίζει το πρώτο υλικό που είχε συνθέσει και ύστερα από λίγο σχημάτισε την πρώτη μορφή των PURPLE OVERDOSE. Την αποτελούσαν ο ίδιος ( κιθάρα , τραγούδι , σύνθεση ) , ο Ζαχαρίας Βρελιανάκης ,( πρώην X- MANDARINA DUCK ) (μπάσο), και κάποιος Νίκος στα drums (πέθανε το 1990 από υπερβολική δόση). Το πρώτο τραγούδι που έπαιξαν ήταν το ʽHOLESʼ του Κωνσταντίνου καθώς και πολλά άλλα κλασικά ψυχεδελικά και garage κομμάτια. Όλα όμως μόνο σε πρόβες, μιάς και δεν έτυχε να να παίξουν ποτέ πάνω στην σκηνή κάποιου club. To καλοκαίρι του 1987 ο Βρελιανάκης φεύγει από τους PURPLE OVERDOSE και στη θέση του έρχεται ο (Sugar) Γιώργος Παπαγεωργιάδης που ήταν βασικό μέλος τών πολύ γνωστων εκείνη την εποχή, NO MANʼS LAND. Να σημειωθεί ότι στο συγκρότημα υπήρχε και τραγουδιστής, κάποιος επίσης Νίκος , που έμεινε μόνο τρείς μήνες και στήν συνέχεια έφυγε. Αμέσως μετά τον Παπαγεωργιάδη, ο ντράμερ Νίκος αντικαταστάθηκε απο τον Γιώργο Νίκα , που ήταν κι αυτός βασικός των NO MANʼS LAND και κολλητός του Παπαγεωργιάδη. Βλέπουμε λοιπόν οτι η πρώτη βασική μορφή των PURPLE OVERDOSE αποτελείτο κατα τα 2 / 3 από μουσικούς που έπαιζαν παράλληλα και σε άλλο συγκρότημα.

Οι PURPLE OVERDOSE εμφανίζονται για πρώτη φορά στο κοινό το καλοκαίρι του 1987 σε μιά συναυλία στην πλατεία του Αιγάλεω . Έπαιξαν τα πρώτα τους τραγούδια HOLES, ELEVATION , το κλασικό THE TRIP του KIM FOWLEY, το ACTION WOMAN των LITTER , DIRTY OLD MAN των ELECTRAS κ.α. . Μετά την πρώτη τους συναυλία στο Αιγάλεω φεύγει ο τραγουδιστής και το συγκρότημα παραμένει τρίο με τον Κωνσταντίνου να αναλαμβάνει και χρέη τραγουδιστή. Η δεύτερη εμφάνισή τους έγινε στην Χαλκίδα, το ίδιο καλοκαίρι, μαζί με τους NO MANS LAND και τους YEAH! .Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους διοργανωτές της συναυλίας εκείνης ήταν ο Άρης Κοντοάγγελος, που έμελλε να γίνει μετά από λίγα χρόνια ο δεύτερος οργανίστας του συγκροτήματος. Ύστερα κι από την εμφάνισή τους στην Χαλκίδα οι PURPLE OVERDOSE άρχισαν να κερδίζουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Ένας γνωστός έμπορος δίσκων στην Αθήνα με διασυνδέσεις στην Γερμανία, όπου αναζητούσαν νέα ταλέντα που παίζουν ψυχεδελική μουσική για να τους προωθήσουν, πρότεινε στον Κωνσταντίνου να ετοιμάσουν ένα demo για να τους το στείλει.

Πράγματι, οι PURPLE OVERDOSE μπήκαν στο studio BLUE MOON στις 4/11/1987 κι έγραψαν το πρώτο τους demo που αποτελείτο από έξι τραγούδια, συνθέσεις του Κώστα ( ARE YOU THERE , ELEVATION , STILL ILL , BLUE TORTURE , HOLES και WHEN YOU TALK ABOUT ME ) . Το demo αυτό έτυχε να το ακούσει κι ένας Έλληνας παραγωγός , ο Πέτρος Κουτσούμπας, ιδιοκτήτης της μικρής ανεξάρτητης εταιρίας PEGASUS , ο οποίος ενθουσιάστηκε με το υλικό και πρότεινε στους PURPLE OVERDOSE να τούς κάνει το πρώτο τους άλμπουμ. H υπόθεση με τούς Γερμανούς τελικά ναυάγησε για λόγους που ποτέ δεν έγιναν γνωστοί κι ο Κουτσούμπας ανέλαβε την προώθηση του συγκροτήματος. Αυτά συνέβησαν τον Νοέμβριο του 1987 κι αμέσως οι PURPLE OVERDOSE δίνουν μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών στα πιο γνωστά clubs της Αθήνας με πρώτη στο VITRAUX (15/11) κι εν συνεχεία στο ΡΟΔΟΝ μαζί μʼένα ακόμη συγκρότημα της PEGASUS απο την Θες/νίκη, τους MUSHROOMS. Ακολούθησαν εμφανίσεις , σαν τρίο πάντα, στίς σκηνές του MAD,της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ και του 127 Db. Στίς αρχές του 1988, ο ντράμερ Γιώργος Νίκας ανακοίνωσε την επιθυμία του να φύγει απο το συγκρότημα γιατί ηταν κουραστικό να παίζει ταυτόχρονα σε δύο.

Τότε ο φίλος των P.OVERDOSE και γνωστός τραγουδιστής στη ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Θοδωρής Δημητρίου τούς πρότεινε τον Μιχάλη Βασιλείου,(μέλος κι αυτός στην Λευκή Συμφωνία), για νέο ντράμερ. Ουσιαστικά ο Βασιλείου έπαιζε όργανο,κάτι που ο Κωνσταντίνου ήθελε πολύ για τον ήχο τού συγκροτήματος.Αυτό δεν άργησε να γίνει αφού κι ο Βασιλείου κατά βάθος τον ρόλο του οργανίστα επιθυμούσε στους PURPLE OVERDOSE.Με την σειρά του λοιπόν κι αυτός φέρνει στο συγκρότημα τον φίλο και συμφοιτητή του στο Ωδείο Αθηνών όπου μάθαινε ντράμς, τον Χριστόφορο Τριανταφυλλόπουλο (γεν. 2/4/1966 Αθήνα) έναν ντράμερ με επιρροές απο την τζάζ, και συμμετοχή σε αρκετά τζάζ σχήματα της εποχής ο οποίος και παραμένει απο τότε βασικό στέλεχος του συγκροτήματος. Ετσι το συγκρότημα γίνεται 4μελές κι αρχίζει να ηχογραφεί και πάλι στο στούντιο Blue Moon με ηχολήπτη τον Χρήστο Μανωλίτση, ένα σπεσιαλίστα μηχανικό ήχου,γνώστη της ανεξάρτητης ελληνικής ρόκ σκηνής.

Τά τραγούδια τού demo συμπληρώνονται με το όργανο τού Βασιλείου,προστίθενται άλλα 4 νέα τραγούδια που είχε συνθέσει ο Κωνσταντίνου και ηχογραφήθηκαν Απρίλιο/Μάιο,το τελικό remix έγινε τον Ιούνιο του 1988 και το πρώτο άλμπουμ των PURPLE OVERDOSE είναι έτοιμο. Αφαιρέθηκε το τραγούδι STILL ILL, κι ο δίσκος ονομάστηκε EXIT #4 (PEG LP 005). Για την προώθηση του EXIT #4 το συγκρότημα όλο το 1988 έδωσε πολλές συναυλίες στα περισσότερα clubs της Αθήνας.Οι σημαντικότερες ήταν στο ολοκαίνουργιο τότε ΡΟΔΟΝ με τούς Αυστραλούς DIED PRETTY και τον Μάρτιο του 1989, όταν άνοιξαν την συναυλία του μεγάλου SKY SUNLIGHT SAXON καί του συγκροτήματός του DR.G.NSLAYERS όπου κι απέσπασαν πολύ κολακευτικά σχόλια τόσο από τον ίδιο όσο κι από τα μέλη της μπάντας του. Εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-2, ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 (Απρίλιος 89) και στην ΕΤ-1καλεσμένοι στα ΧΡΩΜΑΤΑ του Γιάννη Έξαρχου (Αύγουστος 89) όπου προβλήθηκαν στιγμιότυπα απο την εμφάνισή τους στο Rock Festival της Μυκόνου στις 17 Ιουλίου 1989. Τέλος την ίδια χρονιά (8/89) δημοσιέυεται κριτική του δίσκου τους στο Αγγλικό fanzine FREAK BEAT με πολύ κολακευτικά σχόλια . Ολα όμως τα παραπάνω έγιναν με δύο πολύ σημαντικές αλλαγές στην σύνθεση τους.

Πρίν καλά – καλά κυκλοφορήσει το EXIT #4 , με την είσοδο του 1989, φεύγει ο Παπαγεωργιάδης για τους ίδιους λόγους με τον Νίκα ( δύο συγκροτήματα ταυτόχρονα) και την θέση του παίρνει ο Ανδρέας Ανδριόπουλος (γεν. 20/6/65 Πτολεμαϊδα), φίλος του ντράμερ Χρ. Τριανταφυλλόπουλου, λάτρης της funk και της soul, ο οποίος έκτοτε παραμένει βασικός μπασίστας των PURPLE OVERDOSE. Σύντομα καί ο οργανίστας Βασιλείου φεύγει λόγω διαφωνιών που είχε για την μουσική κατεύθυνση του συγκροτήματος και στην θέση του έρχεται ο Αρης Κοντοάγγελος που είχε επαφή με τους PURPLE OVERDOSE από τότε που το 1987 είχαν παίξει στην Χαλκίδα και ο οποίος φοιτούσε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Κωνσταντίνου εκείνη την εποχή είχε μία ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση με αποτέλεσμα να γράφει συνεχώς νέα τραγούδια. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα μια νέα φουρνιά ήταν έτοιμη να γεμίσει τις πλευρές ενός LP.

Με πρώτο το 2008 OLD VIEW κι εν συνεχεία τα SAIL ON YOUR WINGS , PAINTING THE AIR , COSMIC LADDER , MAGIC FOREST , GOLDEN EYES , MOONLIGHT SUNSHINE και RAIN WITHOUT STORM. Το υλικό αυτό αποτέλεσε το δεύτερο demo τους που ηχογραφήθηκε σαν προσχέδιο για ένα επόμενο LP. Τελικά μόνο πέντε από τα παραπάνω τραγούδια μπήκαν στο επόμενο άλμπουμ, όπως θα δούμε στην συνέχεια και μάλιστα αλλαγμένα σε πολλά σημεία. Αυτή όμως η πρώτη μορφή του demo είναι εξ ίσου ποιοτική και υπάρχουν σχέδια στο άμεσο μέλλον να κυκλοφορήσουν σε δίσκο μαζί με άλλο ανέκδοτο υλικό. Δύο από τα κομμάτια αυτά υπάρχουν στην κασσέτα του περιοδικού ΄΄Ψυχαγωγός΄΄ (τεύχος 10/11,1991) που εξέδιδε ο Νίκος Κοντογούρης. Με την είσοδο του 1990 , οι PURPLE OVERDOSE είναι έτοιμοι για την ηχογράφηση του δεύτερου LP τους. Όταν ο Πέτρος Κουτσούμπας δίνει το OK τα παιδιά μπαίνουν στο studio BLUE MOON και αρχίζει το άλμπουμ να παίρνει την τελική του μορφή. Κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1990 με τίτλο «INDIGO» ( PEG LP 007 ) έχοντας στο εξώφυλλο τον πίνακα του Σαλβαδόρ Νταλί Παραισθησιογόνος Ταυρομάχος (1969).

Η μουσική ξεπερνά κάθε προσδοκία. Τραγούδια, ποιήματα ξεχωριστής ομορφιάς, με στίχους που ωρίμασαν μέσα στους συναισθηματικούς ωκεανούς της ψυχής του Κωνσταντίνου , αιχμαλωτίζουν τον ακροατή με την πρώτη απόπειρά του νʼ ακούσει τον δίσκο. Είναι ενα άλμπουμ μοναδικό στο είδος του μιάς και οι PURPLE OVERDOSE δεν επιχείρησαν να ξανακάνουν κάτι παρόμοιο.Ακολουθούν και πάλι πολλές συναυλίες ενώ η ανταπόκριση τόσο τού κοινού οσο και των μουσικοκριτικών είναι κάτι παραπάνω από τις προσδοκίες του συγκροτήματος. Το Αγγλικό FREAKBEAT δημοσιεύει αργότερα στις 19/4/93 (τεύχος #8) δισέλιδη παρουσία του INDIGO καθώς και συνέντευξή τους. Στο βιβλίο του, The Knights of Fuzz (the garage and psychedelic music explosion,1980-1995) εκδόσεις Border Line (1996), o Timothy Gassen γράφει οτι .. «..το Indigo σε σύγκριση με το Exit #4 είναι πιό πλήρες,με ήχο ονειρικότερο και με απαλά, μεταξένια φωνητικά..».

Γιά το συγκρότημα ,μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ¨Οι Purple Overdose, αν και χαμηλών τόνων, είναι ένα απο τα πιό σημαντικά γκρούπς που αναφέρονται στο βιβλίο αυτό κι αξίζει να επενδύσει κανείς στον χρόνο που απαιτείται για να φέρει στην επιφάνεια τον θαυμαστό κόσμο τους...'' Η δεκαετία του 90 ξεκινά για τους PURPLE OVERDOSE με τις πιό άσχημες προυποθέσεις.Στα πρώτα τρία χρόνια συμβαίνουν τόσα όσα για ένα άλλο συγκρότημα θα ήταν αρκετά για να διαλύσει. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 1991 ο ντράμερ Χρ.Τριανταφυλλόπουλος πηγαίνει στρατιώτης αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό και περιορίζοντας έτσι το γκρούπ σε μιά κατάσταση συντήρησης δηλαδή αραιές πρόβες με περιστασιακούς ντράμερ. Συμβαίνουν όμως και δύο νέες μεταβολές στή σύνθεσή τους.Ο Αρης Κοντοάγγελος αφήνει το 1991 το συγκρότημα.Βασικά οι σπουδές του αλλά και κάποιες διαφορές για την μουσική κατεύθυνση του γκρούπ ήταν οι αιτίες που απεχώρησε. Ο Κοντοάγγελος υπήρξε ενας καταπληκτικός οργανίστας κι αυτό φαίνεται στο άλμπουμ Indigo όπου άφησε ανεξίτηλα το ύφος του.Παράλληλα ο μέχρι τότε session φλαουτίστας Απόστολος Λαμπούρης γίνεται κανονικό μέλος των P.OVERDOSE.

Ο ερχομός του Λαμπούρη σηματοδοτεί αλλαγή στον ήχο του συγκροτήματος που γίνεται πιό τρυφερός δίνοντας μεγαλύτερο λυρισμό στις ψυχεδελικές συνθέσεις που συνέθετε την εποχή εκείνη με την δεινή του ικανότητα ο Κωνσταντίνου, τις οποίες προβάριζαν όποτε μπορούσαν, διακρίνοντας κανείς μιά ροπή και προς τις τζάζ φόρμες,στύλ που λάτρευαν οι Τριανταφυλλόπουλος και Ανδριόπουλος. Το κενό του Κοντοάγγελου έρχεται να το καλύψει ο παιδικός φίλος και συμμαθητής του Κωνσταντίνου, Βασίλης Καπανίκης, σαν session οργανίστας. Μέσα στην γενική και υποχρεωτική απραξία λόγω της στράτευσης του ντράμερ, το συγκρότημα δέχεται την άνοιξη του 1992 μία πρόταση για την κυκλοφορία ενός 7ιντσου απο την ανεξάρτητη εταιρεία Fifth Dimension που είχε έδρα το Κιάτο. Αυτό ήταν πολύ θετικό για το γκρούπ κι ένας καλός λόγος να μην χαθεί η επαφή με τον κόσμο. Ηχογραφούν λοιπόν το γνωστό 2008 OLD VIEW που δεν είχε περιληφθεί στο Indigo κι ένα καινούργιο τραγούδι το YOU LOSE IT και τα δύο συνθέσεις του Κωνσταντίνου.

Η παραγωγή ήταν των P.OVERDOSE και η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο PRAXIS της Αθήνας, τον Ιούνιο του 1992.Ντράμς στο 2008 Old View έπαιξε οΤριανταφυλλόπουλος και στο You Lose It ο Μάκης Μπέλλος ενώ όργανο και στα δύο κομμάτια έπαιξε ο Βασίλης Καπανίκης .Το single αυτό κυκλοφόρησε μεσα στο 1993 μενα καλαίσθητο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Φίλιππος Βαζάκας και ήταν ο προάγγελος του 3ου αλμπουμ που θα κυκλοφορούσε ένα χρόνο μετά. Επίσης την ίδια εποχή περίπου ο Κωνσταντίνου κάνει την παραγωγή στο πρώτο 7ιντσο τών SOUND EXPLOSION (Hangover baby/Some other guy) που κυκλοφόρησε το 1994 απο την PEGASUS Records. Μετά την κυκλοφορία του 7ιντσου των P.OVERDOSE ο Αρης Κοντοάγγελος επιστρέφει στο συγκρότημα, όμως πολλά πράγματα δεν ήταν όπως πρίν.Η σχέση έχει τραυματισθεί ανεπανόρθωτα με αποτέλεσμα ύστερα απο λίγους μήνες να αποχωρήσει οριστικά. Την θέση του παίρνει επίσημα πλέον ο Βασιλης Καπανίκης (γεν.10/7/1959,Αθήνα) βετεράνος στην Ελληνική ροκ σκηνή με θητεία σε συγκροτήματα όπως οι ΝΕΜΕΣΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΚΟΝ ΑΚΩΝ, ΒΑΒΕΛ 69, THE WORLD OF CAIN και ΚΑΛΕΙΔΟΣΚΟΠΙΟ το τελευταίο με μέλη των P.OVERDOSE. Ο Καπανίκης έπαιξε σαν session μουσικός με τους Γ.ΜΗΛΙΩΚΑ,Ν.ΖΙΩΓΑΛΑ, Αφους ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ,Γ.ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ,Β..ΚΑΖΟΥΛΗ κ.α.

Επίσης συνεργάστηκε με τούς SOCRATES σε περιοδείες ανά την Ελλάδα . Οταν όλα ειναι πλέον έτοιμα και με την απόλυση του ντράμερ τους απο τον στρατό,οι P.OVERDOSE αρχίζουν τις ηχογραφήσεις στο στούντιο ΠΕΡΙΠΟΥ (απο 12/3 μέχρι 7/4/94) και με ηχολήπτη τον Ανδρέα Τρούσα, δημιουργούν ένα καταπληκτικό δίσκο που προτίμησαν να τον ονομάσουν απλά με τ όνομά τους, πράγμα που συμβόλιζε το νέο τους ξεκίνημα .Η φίλη τους Ηλιάνα Νοέα φιλοτέχνησε έναν ωραιότατο πίνακα για εξώφυλλο στο οποίο η καινοτομία ήταν απο τις πιό πρωτότυπες στην ιστορία της ρόκ.Το εξώφυλλο γινόταν μεγάλο πόστερ όπου μέσα του αναπαυόταν ο δίσκος βινυλίου με 8 νέα κομμάτια, λαμπερά διαμάντια της ψυχεδελικής μουσικής.Το 3ο άλμπουμ PURPLE OVERDOSE (PEG LP 015) κυκλοφόρησε στις 7 Ιουνίου 1994. Ο τύπος του επεφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή και οι βαθμολογίες των μουσικοκριτικών ήταν οι πιό ψηλές.Δικαιολογημένα το χαρακτήρισαν σαν ένα απο τα καλύτερα ψυχεδελικά άλμπουμς. Ακολουθούν όπως ήταν φυσικό πολλές συναυλίες,ραδιοφωνικές παρουσιάσεις και τηλεοπτική εμφάνισή τους στην ΕΤ-2 στα πλαίσια της εκπομπής του Αργύρη Ζήλου ΡΟΚ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

Εμφανίζονται στο ΡΟΔΟΝ (22/10) στα πλαίσια της συναυλίας για τα παιδια της Ρουάντα μαζί με αλλα σημαντικά γκρούπς. Επίσης πολύ κολακευτικές κριτικές δημοσιεύουν τα ξένα περιοδικά OPTION (USA) και BUCKETFUL OF BRAINS (UK).Το καταπληκτικό εξώφυλλο απο τη μιά και η ποιοτική μουσική απο την άλλη βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις ακόμα και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα σήμερα το τρίτο άλμπουμ να είναι δυσεύρετο,με αξία μάλιστα πολύ μεγάλη, σε καταλόγους Αμερικής κι Αγγλίας.Λίγο μετά την κυκλοφορία του τρίτου αλμπουμ η PEGASUS επανεκδίδει τα δύο πρώτα αλμπουμς ,το EXIT # 4 σε κίτρινο και το INDIGOσε κόκκινο βινύλιο. Το 1995 κυλά με την σύνθεση νέων κομματιών και συναυλίες. Στίς 16 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς οι P.OVERDOSE αρχίζουν να ηχογραφούν το νέο τους άλμπουμ στο στούντιοΠΕΡΙΠΟΥ με τον Ανδρέα Τρούσα και πάλι πίσω απο την κονσόλα.Η νέα δουλειά τους είναι έτοιμη στις 21 Φεβρουαρίουο του 1996 και στίς 13 Μαίου κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία. Ο τίτλος του δίσκου είναι SOLEMN VISIONS σε ετικέτα και πάλι PEGASUS ( PEG LP 023) . Η παραγωγή είναι των ιδίων και του Ανδρέα Τρούσα.

Οι PURPLE OVERDOSE και στο άλμπουμ αυτό εξακολουθούν να διατηρούν την ανοδική τους πορεία προς την ποιότητα με αποτέλεσμα ναγγίζουν τα όρια της ψυχεδελικής νιρβάνα και να ηχούν ωριμότεροι απο καθε αλλη φορά.Ξεχωρίζει και πάλι το πολύχρωμο διπλό εξώφυλλο,μία ακόμη καταπληκτική έμπνευση της Ηλιάνας Νοέα, ξεχειλισμένο απο χιλιάδες παραξενα πλάσματα,πάνω και κάτω απο άγνωστες χώρες κι ωκεανούς,να παίζουν ανέμελα με νεράιδες και ξωτικά.Η μουσική ελίσσεται ανάμεσα στα αχαρτογράφητα μονοπάτια της ψυχεδέλειας, τα οποία μπορούν και περιδιαβαίνουν με μαεστρία ελαχιστοι πλέον στις μέρες μας,και οι P.OVERDOSE είναι απο τίς αυθεντίες σε τέτοιους περιπάτουςκατά γενική ομολογία Ελλήνων και ξένων ειδικών...Η ποιότητα των συνθέσεων τόσο απο μουσικής όσο κι απο στιχουργικής άποψης υποχρέωσαν ακόμη μία φορά τούς κριτικούς τού συνόλου σχεδόν του Ελληνικού μουσικού τύπου, να αξιολογήσουν με άριστα το SOLEMN VISIONS. .Ανάλογη ήταν και η ανταπόκριση απο το εξωτερικό με τίς ενθουσιώδεις κριτικές των περιοδικών Option, Bucketful of brains και του Ισπανικού Atropos.

Η νέα δουλειά των P.OVERDOSE παρουσιάζεται ολοκληρη γιά πρώτη φορά στο club AN στίς 11/5/96 κι ακολουθούν εμφανίσεις στο ΡΟΔΟΝκ.α. Το 1997 ήταν η χρονιά μιας σημαντικής μεταβολής στην σύνθεση του συγκροτήματος που σηματοδότησε την αλλαγή του ήχου τους πρός πιο progressive φόρμες και με την ψυχεδελική του βάση να φλερτάρει με τις αντίστοιχες λατινοαμερικανικές προτάσεις των δημιουργών της σχολής εκείνης στα τέλη των 60ς. Ο φλαουτίστας Α. Λαμπούρης αποχωρεί μετά απο διαφωνίες σχετικά με την μουσική κατευθυνση του γκρούπ. Παράλληλα γνωρίζονται μ ένα νεαρό περκασιονίστα που είχε συνεργαστεί το 1995 με τον Καπανίκη στο συγκρότημά του Δύσκολη Στιγμή, τον Σταύρο Ελευθερίου.Η έμπειρη μουσική διαίσθηση τους και οι ικανότητες του Ελευθερίου ήταν βασικοί λόγοι να τον καλέσουν να τους βοηθήσει σε κάποιες εμφανίσεις τους, σαν session στην αρχή (πρώτη κοινή εμφάνιση στίς 15/11/97 στο ΑΝ) και απο τις 7 Μαίου 1998 σαν επίσημο μέλος στούς P.OVERDOSE.

Ο Σταύρος Ελευθερίου (γεν.26/4/1971,Αθήνα) το νεαρότερο σε ηλικία μέλος στο συγκρότημα, πραγματοποιεί το άπιαστό του όνειρο. Γίνεται ένα κομμάτι των αγαπημένων του P.OVERDOSE .Οι προηγούμενες συμμετοχές του ήταν στα συγκροτήματα ΑΝΑΤΟΛΕΣʼ, ΕΙΛΩΤΕΣ , ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗκαι ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΣ. Με τον Ελευθερίου λοιπόν στη σύνθεσή τους πετυχαίνουν να δημιουργήσουν άλλη ηχητική διάσταση στα νέα τραγούδια που ετοίμαζαν .Το φευγάτο μυαλό του Κωνσταντίνου, δημιουργεί ένα concept θέμα που σύντομα όλοι μαζί στίς πρόβες υλοποιούν σε κάτι τελείως πρωτόγνωρο για το γκρούπ.Νέες ιδέες ,πιό progressive/acid rock ήχος ,πολυπλοκότερες ενορχηστρώσεις φέρνουν στην επιφάνεια τους νέους PURPLE OVERDOSE .

Το καινούργιο υλικό είναι πραγματικά πολύ πιό διαφορετικό απότι είχε ανασύρει μέχρι τώρα η συνθετική ικανότητα του Κωνσταντίνου απο τις ατέλειωτες καθημερινές βουτιές΄΄ του στα άδυτα της Ψυχεδέλειας... Στα μέσα του 1998 συζητούν και συμφωνούν με την ανεξάρτητη ACTION Records των Δήμου Δαλαμάγκα και του γνωστού κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπαγάλα (ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,RED MIST και των πρόσφατων αξιόλογων WILL-O-THE WISP). Το Νοέμβριο του 1998 οι PURPLE OVERDOSE μπαίνουν στο στούντιο ACTION. Ηχολήπτης αυτή την φορά είναι ο Αρης Χρήστου, ένας απο τους καλύτερους κι εμπειρότερους στην Ελλάδα.Μετά απο 180 ώρες ηχογράφησης το νέο άλμπουμ είναι έτοιμο. Για πρώτη φορά το γκρούπ αποφασίζει να αλλάξει το φορμά του δίσκου απο βινύλιο σε CD. Στίς 22 Απριλίου του 1999 κυκλοφορεί λοιπόν το πέμπτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Ονομάζεται REBORN (ACT CD 002) και την παραγωγή υπογράφουν οι Αρης Χρήστου,Jim Spliff και ο Κ.Κωνσταντίνου. Οι PURPLE OVERDOSE κλέβουν κυριολεκτικά καρδιές μαυτό το τόσο ζεστό,ανθρώπινο και πολύ τρυφερό έργο τους που τουςκαταξιώνει στη συνείδηση όλων των φίλων τους.

Οι κριτικές είναι αποθεωτικές παντού. Οι διοργανωτές του ROCKWAVE FESTIVAL 99 τους εντάσουν στο πρόγραμμά τους δίπλα στα πιό φημισμένα ονόματα της διεθνούς σκηνής.Λίγο πρίν, στίς 17/6 παίζουν live unplugged στον Capital 96,5 προσκεκλημένοι στην εκπομπή του Αλέξανδρου Ριχάρδου.Την ίδια στιγμή στην Ισπανία ο σταθμός RLF Fm στήν Σαραγόσα συμπεριλαμβάνει στο καθημερινό του play list το εντυπωσιακό (Its a ) Fortune Teller, διαρκείας 12 λεπτών,ενώ παράλληλα το περιοδικό Atropos απο την ίδια χώρα δημοσιεύει μία πολύ κολακευτική κριτική που καταλήγει ως εξής ...πιθανότατα είναι το καλύτερο ψυχεδελικό συγκρότημα του κόσμου.Δυστυχώς όμως δεν είναι Αγγλοι... Η μεγαλύτερη στιγμή,μέχρι τότε, στην ιστορία των Purple Overdose φτάνει στίς 13 Ιουλίου 1999 όταν ανεβαίνουν στην σκηνή του ROCKWAVE FESTIVAL που έγινε στην πλαζ του Αγ.Κοσμά μπροστά σ ένα πλήθος αρκετών χιλιάδων.Την ίδια μέρα και μέχρι σήμερα αναλαμβάνει χρέη μάνατζερ στο συγκρότημα ο Στέφανος Παναγιωτάκης. Μετά τίς καλοκαιρινές διακοπές επανέρχονται στην σκηνή συνεχίζοντας την προώθηση του REBORN με συναυλίες όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στίς συνοικίες της. .

Ξεκινούν με μιά έκπληξη στίς 20/11 στο club Genesis παρουσιάζοντας όλο σχεδόν τον νέο δίσκο τους unplugged εκφράζοντας με λυρισμό ακόμα και τα πιό δύσκολα τραγούδια της ιστορίας τους. Το περιοδικό ΠΟΠ ΚΑΙ ΡΟΚ που κυκλοφορεί στίς 7/12 περιέχει συνέντευξη του συγκροτήματος και του μάνατζερ τους . Συναυλιακά η χρονιά τελειώνει με την εμφάνιση τους στο ΑΝ (17/12). Η επίσημη ιστοσελίδα των Purple Overdose εμφανίζεται στο Διαδίκτυο στίς 7 Δεκεμβρίου.Είναι αποτέλεσμα του μάνατζερ τους και το έφτιαξε μόνος του ο 17χρονος γιός του Παναγιώτης. Στις 23/12 συμφωνούν με την ONION Music που διευθύνουν οι Δημήτρης Κομνηνός και Ανδρέας Τρούσας,φίλοι και συνεργάτες του γκρούπ όλα αυτά τα χρόνια για την πραγματοποίηση ενός άλμπουμ ηχογραφημένου ζωντανά που θα περιέχει τα καλύτερα τραγούδια της 12χρόνης ιστορίας τους,παιγμένα είτε ηλεκτρικά είτε unplugged. Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς αρχίζουν οι συναυλίες για την ηχογράφηση του υλικού που θα αποτελέσει την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά.Τον Σεπτέμβριο αρχίζει το μιξάρισμα και η παραγωγή του "ζωντανού" άλμπουμ στο studio "POP".

Στίς 7 Φεβρουαρίου 2001 κυκλοφορεί το "The Salmon's Trip..Live!" σε cd και μετά 4 μήνες ακριβώς (7/6), σε βινύλιο, με διαφορετικά τραγούδια.Η συγκεκριμένη έκδοση αποτέλεσε πρωτιά για τους Purple Overdose γιατί πρώτη φορά συγκρότημα στην Ελλάδα και μάλιστα αντιεμπορικό κυκλοφορεί κουτί με δύο δίσκους βινυλίου ποιότητας που περιέχει βιβλίο,ένθετα καί αφίσες.Την ίδια εποχή ανακοινώνεται η αποχώρηση του οργανίστα Β.Καπανίκη και η πρόσληψη του Κώστα Στεργίου (γεν. 18/12/81,Αθήνα). Στίς 5 Μαίου ο Β.Καπανίκης παίζει για τελευταία φορά με τους P.Overdose στο "ΑΝ" σε μιά συναυλία που έμεινε αξέχαστη γιατί μιά ξαφνική αδιαθεσία/κρυολόγημα του Κ.Κων/νου είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορέσει να τραγουδήσει και το συγκρότημα να παίξει το ρεπερτόριο του...ινστρουμένταλ!

Λίγες μέρες μετά στις 15/5 οι Purple Overdose και ο μάνατζερ τους εμφανίζονται στην τηλεόραση του "ALTER" καλεσμένοι της εκπομπής "Hackers". Εκείνη την ημέρα (15/5) μεταδίδεται για πρώτη φορά το βίντεο του τραγουδιού "Sail On Your Wings" σε παραγωγή της Onion Music και σκηνοθεσία Α.Τρούσα. Ακολουθούν πολλές ραδιοφωνικές παρουσίες του νέου άλμπουμ αλλά και κριτικές απο ξένα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Ξένοι ραδιοσταθμοί που ειδικεύονται στη ψυχεδέλια εντάσουν στο play list τους κομμάτια του ''Salmon's Trip". ''..Παρ'όλα αυτά η χρονιά αυτή ('88) έφερε και μερικά αισιόδοξα μηνύματα με το δισκογραφικό ντεμπούτο των Purple Overdose,ενός ονόματος που η εγχώρια σκηνή θα πρέπει να είναι υπερήφανη που το έχει στις τάξεις της αφού το γκρούπ θεωρείται σήμερα σαν ένα από τα κορυφαία ευρωπαικά σχήματα της ψυχεδελικής φιλοσοφίας. ''

Αυτό είναι ένα απόσπασμα απο την εισαγωγή του Β' τόμου του βιβλίου του Ντίνου 'ΔΈΛΤΑ' Δηματάτη ''GET THAT BEAT'' (Ελληνικό Ρόκ 80'ς & 90'ς) ο οποίος κυκλοφόρησε στα τέλη του Δεκέμβρη 2001. Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, τό εξώφυλλο του ''EXIT #4 '' και πλήρης παρουσίαση του συγκροτήματος. Στίς 15 Μαρτίου του 2002 το "ΑΝ" club γεμίζει ασφυκτικά για την πρώτη συναυλία της χρονιάς εκείνης. Πόλος έλξης φυσικά ήταν ο νέος οργανίστας Κώστας Στεργίου στο ντεμπούτο του με τους P.Overdose.Την προηγουμένη μάλιστα ο τηλεοπτικός σταθμός "Polis" σε ωριαίο αφιέρωμά του στούς P.Overdose είχε καλεσμένους τους Κων/νου,Ανδριόπουλο και τον νεοφερμένο Στεργίου. Ο..'Βενιαμίν' της μπάντας απέδειξε ότι σε μικρό χρονικό διάστημα ''έδεσε'' απόλυτα με το γκρούπ και προσέφερε πέρα απο τον πολύ καλό ήχο του οργάνου και καλά φωνητικά.

Η μεγάλη έκπληξη ήλθε για όλους την στιγμή που ο Κωσταντίνου ανήγγειλε ένα παλιό κομμάτι του αγαπημένου του Κώστα Τουρνά, Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!! Ετσι έγινε κι αυτό, οι PURPLE OVERDOSE τραγούδησαν για πρώτη φορά...ελληνικά. Τον Απρίλη ο μάνατζερ τους ανακαλύπτει τυχαία στο Διαδίκτυο τούς μετά απο 35 χρόνια επανασυνδεθέντες θρυλικούς "Electric Prunes" μπάντα απο τις πιό αγαπημένες του και επικοινωνεί μαζί τους.Γρήγορα αναπτυσονται δεσμοί φιλίας ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα μιάς και οι θρυλικοί Αμερικάνοι μένουν έκπληκτοι απο τους "άσημους" Ελληνες. Τον Ιούνιο οι Purple Overdose εμφανίζονται στο "Indie Free Festival" ενώ τον επόμενο μήνα Αμερικανικοί ραδιοσταθμοί στην Ν.Υόρκη και το Οχάιο μεταδίδουν τραγούδια τους σε εβδομαδιαία βάση. Τον Ιούλιο οι Electric Prunes "κλείνουν" συναυλία στην Αθήνα για τις 12 Οκτωβρίου και ζητούν απο τους έλληνες διοργανωτές ("Ανωση") τους Purple Overdose για support!!

Εν τω μεταξύ στον χορό των μεταδόσεων αφιερωμάτων στο συγκρότημα μπαίνουν και ραδ.σταθμοί της υπόλοιπης χώρας με κύριο όμως και σε καθημερινή βάση μεταδότη τραγουδιών, τον Δημοτικό Ραδ. Σταθμό της Τρίπολης (91.5 Fm) και τούς παραγωγούς Μr.Zep,Dr.Floyd και Edgar (3 Τimelords). Στίς 15/9 οι Purple Overdose "κλείνουν" το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς του περιοδικού ΒΑΒΕΛ που πραγματοποιήθηκε στό Αλσος Στρατού στην Αθήνα.Η πρώτη τους αυτή εμφάνιση για την νέα σεζόν ενθουσίασε για άλλη μια φορά τους 1000 και πλέον φίλους της ψυχεδελικής ροκ πού τους είδαν.Support ήταν το συγκρότημα Green Onions" απ'όπου ο Κων/νου είχε γνωρίσει τον Στεργίου.

Φυσικά ο νεαρός μοίραζε το ταλέντο του και στις δύο μπάντες για πολύ καιρό ακόμη. Η 20ή Σεπτεμβρίου είναι ίσως μια απο τις πιό σημαντικές στην ιστορία των Purple Overdose.Η διοργανώτρια εταιρεία συναυλιών,η "ΑΝΩΣΗ Α.Ε", τους καλεί ν'ανοίξουν την συναυλία των ιστορικών ψυχεδελικών Δασκάλων τους, των ELECTRIC PRUNES, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2002 στο κλάμπ ΡΟΔΟΝ !! Οι ίδιοι οι EL.PRUNES είχαν εκφράσει την επιθυμία τους αυτή απο τον περασμένο Αύγουστο στους διοργανωτές, απευθείας, αλλά και μέσω του δικού τους tour manager. Αυτό έδειξε κι έμπρακτα την εκτίμησή τους στην μουσική των Purple Overdose καί παράλληλα την εξέλιξη των στενών φιλικών δεσμών που είχαν αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο συγκροτήματα αφ'ενός και στην φιλία του Στέφανου (μάνατζερ των Overdose),με τούς James Lowe καί Mark Tulin αφ'ετέρου,τα ιδρυτικά μέλη των EL.PRUNES. Η πιό μεγάλη μέρα της ιστορίας των P.OVERDOSE φτάνει.Είναι η 12η Οκτωβρίου 2002 και ανοίγουν την συναυλία των φίλων τους ELECTRIC PRUNES στο Ρόδον.Ομολογουμένως είναι η καλύτερη μετά το Rockawave '99 εμφάνιση τους πράγμα που οφείλεται στην άψογη ηχητική εγκατάσταση,δείχνωντας περίτρανα σε ποιούς χώρους αναπτύσεται πλήρως η πανδαισία των ήχων που παράγει το σπουδαίο αυτό συγκρότημα. Λίγες μέρες μετά αποφασίζουν να αποσυρθούν απο τα μουσικά δρώμενα.Η κίνησή τους αυτή δείχνει την πίκρα τους για τα εμπόδια που δημιουργεί το κατεστημένο της μουσικής βιομηχανίας στην εξάπλωση της ποιοτικής μουσικής,οπουδήποτε στον κόσμο.Εχουν περάσει πιά 15 χρόνια και η κούραση αυτή τους υποχρεώνει να αποσυρθούν απο την σκηνή.Ετσι μπαίνουν στο περιθώριο τα σχέδια που ετοίμαζαν.

Τέλη Οκτωβρίου το ψυχεδελικότερο website των ΗΠΑ, Aural Innovasions,τους αφιερώνει το σημαντικότερο κομμάτι του μήνα,όπου ο διευθυντής Jerry Kranitz,αναλύει σχολαστικά κάθε δίσκο τους και παραθέτει μιά μεγάλη συνεντευξη τους (Τεύχος #21).Απο το σχετικό link που παραθέτουμε μπορεί όποιος επιθυμεί να το δεί. Στους μήνες που ακολουθούν οι P.Overdose αραιά και που συναντιώνται , παίζουν,συζητούν και θυμούνται.Την άνοιξη του 2004 ο μάνατζερ τους συμφωνεί με την "OnStage Records" από την Θεσ/νίκη για την κυκλοφορία ενός άλμπουμ με ανέκδοτο υλικό και εναλλακτικές ηχογραφήσεις/demo του 1987 και 1989. Κυκλοφορεί στίς 12 Αυγούστου το "Painting The Air" σε ποιοτικό βινύλιο με 9 κομμάτια και εντυπωσιακό εξώφυλλο.Σεπτέμβριο και Οκτώβριο το περιοδικό "Rock 'N Roll " αφιερώνει άρθρα και συνέντευξη για την απρόσμενη αυτή "επιστροφή" του συγκροτήματος. Αρχές Οκτωβρίου οι"Electric Prunes" έρχονται ξανά για συναυλίες .

Tα δύο γκρούπ συναντιούνται και πάλι.Την εποχή εκείνη 3 μέλη των P.Overdose ,οι Τριανταφυλλόπουλος,Ανδριόπουλος και Στεργίου παίζουν στούς"Allison" ,μία μπάντα η οποία μουσικά διέφερε απο τον ήχο των P.Overdose. Σε συνάντησή τους τον Ιούνιο του 2005 τούς επισκέπτεται και παίζει μαζί τους ένας φίλος απο τα παλιά,ο οργανίστας Αρης Κοντοάγγελος. Τον Αύγουστο της ίδιας χρονίας οι διοργανωτές του 2ου Φεστιβάλ Ροκ τής Τρίπολης,οι φίλοι τους "3 Timelords" τούς καλούν να παίξουν και πάλι σε ανοιχτό χώρο συγκεκριμένα στο θέατρο άλσους του Αγ.Γεωργίου,μια ατμοσφαιρική τοποθεσία ιδανική για την μουσική των Purple Overdose.Η πρόκληση είναι μεγάλη και η στιγμή ώριμη για να βρεθούν και πάλι μαζί στην σκηνή. Ωστόσο οι συγκυρίες δεν ευνόησαν την επανασύνδεση του συγκροτήματος,αμέσως μετά την επανεμφάνισή του στην Τρίπολη.

Τον Μάιο του 2006 ο Κωνσταντίνου βρίσκει σ'ένα συρτάρι του "ξεχασμένες" κασσέτες με ηχογραφημένο ζωντανό υλικό απο δύο συναυλίες που είχαν δώσει τον Μάρτιο του 1989.Είναι καλής ποιότητος και μετα απο ένα "φρεσκάρισμα" αποφασίζει να το κυκλοφορήσει.Η "OnStage",που είχε κυκλοφορήσει και το προηγούμενο, δέχεται να το αναλάβει ,πλήν όμως δηλώνει οικονομική δυσκολία και αμφιβάλει για την ανταπόκριση που πιθανόν θα βρεί απο το κοινό μιάς και πρόκειται για διπλό δίσκο.Αντιπροτείνει να κυκλοφορήσει σε δύο μέρη ή μονό σε picture disc πράγμα πού απορρίφθηκε απο το συγκρότημα. Επόμενη κίνηση ήταν να σταλεί το υλικό στην Γερμανική Nasoni που ειδικεύεται σε τέτοιες κυκλοφορίες έχοντας αποκτήσει μεγάλο κύρος διεθνώς.Οι Γερμανοί ενθουσιάζονται απο το υλικό και συμφωνούν να το κυκλοφορήσουν αμέσως.Η 14η Νοεμβρίου είναι η ημέρα κυκλοφορίας του νέου άλμπουμ που τιτλοφορείται "A Trip To Purpleland...The Early Years Live ", όνομα πού έδωσαν απο κοινού ο Κων/νου και ο Στέφανος.

Ο δίσκος βγήκε και στίς δύο μορφές,διπλό βινύλιο και διπλό CD. Κυκλοφόρησε σ'ολο τον κόσμο και....εξαντλήθηκε σε διάστημα λιγώτερο απο 3 μήνες! Οι Purple Overdose απέκτησαν ακόμη περισσότερους φίλους στο εξωτερικό. Αρχές Δεκεμβρίου του 2006 το συκρότημα μπαίνει για πρώτη φορά μετά απο 19 χρόνια ύπαρξης σε εξώφυλλο περιοδικού (Timemazine).... Στις 7 Φεβρουαρίου δημιουργούν σελίδα στο Myspace. Εχουν περάσει 20 χρόνια απο τότε που το πολύχρωμο άρμα των Purple Overdose ξεκίνησε να περιδιαβαίνει τους ψυχεδελικούς ωκεανούς.Μπορεί βέβαια να μην είναι δραστήριο ,δεν παύουν όμως να υπάρχουν οι δίσκοι τους και να θυμίζουν μουσικές στιγμές ιδιαίτερης ομορφιάς απο ένα παρελθόν που θα το ζήλευαν πολλοί...
(http://top-music.eu/)

7 comments:

Anonymous said...

Φίλε Ψυχο-Σπανιόλε, γεια. Παρακολουθώ το blog σου εδώ κι ένα μήνα και ένα πράγμα θα πω : ευχαριστώ που μας μορφώνεις (το εννοώ αυτό!). Θα ανεβάσεις κι άλλα από Purple Overdose στο μέλλον;

Anonymous said...

Επιτέλους, αυτό το διαμάντι σε ψηφιακή μορφή!Χίλια ευχαριστώ!

Anonymous said...

Although I can not understand the Greek language, Purple Overdose is an exciting 'new' band. Thanks for sharing,
Dave

Psych-Spaniolos said...

Ναι θα ανεβουν τα απαντα απο Purple Overdose σύντομα. Να ειναι βεβαια καλα ο κύριος Στέφανος Παναγιωτάκης (Purple Overdose Management) που μου τα εστειλε. Τον ευχαριστώ για μία ακόμα φορά. Θα ανέβουν βεβαια και καποια πραγματα απο Electric Prunes που μου εστειλε επισης.

Never mind Dave. More Lp's from Purple Overdose very soon

Άντζελα said...

ΩΣ ΦΙΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΠΕΡΙ FAR EAST FAMILY BAND ,ΔΕΣ ΕΔΩ

http://dark-under.blogspot.com/2008/11/far-east-family-band-parallel-world.html

Psych-Spaniolos said...

Ευχαριστω πολυ. Να ρωτησω κατι...μια ταβερνιτσα με το ονομα ΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ στο παρκο του Λαου υπάρχει ακόμα?

Anonymous said...

Dear Friend,

Thank you for all the postings and remarkable work. I really appreciate it.

Will you by any chance post

a] Purple Overdose 'solemn visions' and/or

b] Poll - white album [Greek band!]

Happy New Year to all of You guys!