Wednesday, May 28, 2008

The Peppermint Trolley Company - The Peppermint Trolley Co (1968)

Με ένα γκρουπ της Αμερικάνικης psych/pop καταπιάνομαι σήμερα το οποίο μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά άφησε και αυτό το στίγμα του. Εμένα πάντως μου είναι ευχάριστοι στην ακοή.

Αναζητώντας πληροφορίες για το γκρουπ βρήκα στο garagehangover, mp3 την πρότερης κατάστασής τους που ήταν ως The Mark V, ως The Mark Five, ως The Intercoms αλλά και ως C-Minors. Για να μην υπάρχει σύγχυση να πω πως σε αυτά τα γκρουπ υπήρχαν κοινά μέλη, που αργότερα συμμετείχαν στους The Peppermint Trolley Co. Το ψάξιμο έφερε επίσης ως mp3 και το σινγκλάκι τους. Εκτιμώ πως αξίζει να μαζέψετε όλα όσα έχουν σχέση με αυτό το γκρουπ που για μένα πρέπει να μείνει στην ιστορία για το κομμάτι Reflections, όταν αργότερα «ωρίμασαν». Τα μάζεψα όλα στο αρχείο που ανέβασα ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Αξίζει βέβαια να δείτε και το βιντεάκι να σχηματίσετε μία εικόνα τους διότι αξίζει το κόπο.


JIMMIE FARAGHER bs, gtr, sax A

1(A) PEPPERMINT TROLLEY CO. (Acta 38007) 1968

1 Lollipop Train/Bored To Tears (Variant 752) 1966
2 She's The Kind Of Girl/Little Miss Sunshine (Acta 807) 1967
3 It's A Lazy Summer Day/Blue Eyes (Acta 809) 1967
4 Baby You Come Rolling Across My Mind/Nine O'Clock Business Man (Acta 815) 1968 59
5 Trust/I Remember Long Ago (Acta 829) 1968 -
6 Beautiful Sun/I've Got To Be Going (Acta 831) 1968
7 Memphis City Letter/Last Thing On My Mind (Acta 834) 1969
8 Spinnin' n Whirlin' Around/New York City (Acta 835) 1969
NB: (4) also issued in U.K. on Dot 110. A Portuguese EP with picture sleeve also exists:- Trust / Sunrise / I Remember Long Ago / I've Got To Be Going (Dot EP-44-3) 1969

From Redlands, California The Peppermint Trolley Co. later evolved into Bones and later The Faragher Brothers. The above album is full of bright and breezy pop tunes. It's nothing special, but a pleasant record. Some of their 45s are apparently far superior, and in particular Nine O'Clock Business Man is a great slice of psych/pop.
The Faragher brothers had previously been in The Mark Five.
Compilation appearances include: Baby You Come Rollin' Across My Mind on From The New World (LP); 9 O'Clock Business Man on Garagelands, Vol. 1 (LP), Garagelands, Vol. 1 & 2 (CD) and Incredible Sound Show Stories Vol. 6 (LP);
(Vernon Joynson / Max Waller / Stephane Rebeschini)

1. I've Got to Be Going
2. Baby You Come Rollin' Across My Mind
3. I Remember Long Ago
4. Put Your Burden Down
5. Reflections
6. Beautiful Sun
7. Trust
8. Sunrise
9. Free
10. Pat's Song
11. Fatal Fallacy

Peppermint Trolley Company - Lollipop Train
Peppermint Trolley Company - Bored to Tears

The Mark Five

-Brad Madson (piano)-Steve Hauser (sax, clarinet, flute, vocals)

-Dick Owens (drums)
-Danny Faragher (trombone, harmonica, vocals)
-Jimmy Faragher (bass, guitar, vocals)
-Dave Kelliher (aka Dave Roberts) (trumpet, guitar, vocals)

1 I'm Through With You/I'Il Keep On Trying (Impression 102) 1965

Jangley beat-Invasion sounds backed by mid-tempo beat with the odd horn intrusion. From San Bernardino, California, and featuring the Faragher brothers, who went on to form The Peppermint Trolley Co.
(Max Waller)

1. I'm Through With You
2. I'Il Keep On Trying

The Mark V

1. Wampum (Universal Studios demo)
2. I'm Through with You (Locy demo)

The C-Minors

1. Just a Little Feelin'2. Don't Go

The Intercoms

1. Unabridged, Unadulterated, Unextraordinary, Ordinary, Mediocre Unoriginality Blues
2. Please Try and Understand


hippy-djkit-dj fanis said...

Spudeos diskos,pistevo ena apo ta kalitera pop/psych albums.To agapimeno mu ine to "Put Your Burden Down" horis na isterun vevea ke ta alla.
-by dj fanis

psych-Spaniolos said...

...kai pou mallon den einai gnostoi oso prepei. Prosthese kai to "Trust" episis sta poli kala kommatia.

Blogger said...

Do you need free Google+ Circles?
Did you know that you can get them ON AUTO-PILOT & TOTALLY FOR FREE by registering on Like 4 Like?