Monday, May 05, 2008

Traffic Sound – Lux (1971)


Και αφού πήγαμε Λατινική Αμερική που χτές είχε την τιμητική της λόγω του El Clasico με το μέγα ντερμπι Boca – River (1-0), ας πάμε στο Περού για ένα ακόμα άλμπουμ των Traffic Sound. Παλιότερα που είχα ανεβάσει μία άλλη τους επανέκδοση είχα πει αρκετά πράγματα για την βιογραφία τους.

Οι Traffic Sound δημιουργήθηκαν το 1967 σε μία αρκετά δύσκολη περίοδο για το Περού (δικτατορία) από μέλη διαφόρων άλλων συγκροτημάτων (Los Hang’s Ten’s, Los Mads). Το όνομά τους το πήραν από ένα σηματοδότη (Traffic Light , αλλάζοντας το Light με το Sound) που βρισκόταν έξω από το σπίτι ενός από τα ιδρυτικά μέλη, τον Χοσέ Ρίκο Πατρόν (José Rizo Patrón) του οποίου όμως το όνομα δεν αναφέρεται σε κανένα Lp του γκρουπ έστω ως μέλος.

Κομμάτι σαν το Simple δεν υπάρχει σε αυτό το άλμπουμ ωστόσο υπάρχει το El Gusano που σε μεταφέρει σε Λατιν καταστάσεις. Όσον αφορά τα ποδοσφαιρικά της χώρας, την Τετάρτη έχει το ντέρμπι Universidad San Martin - Sporting Cristal, το οποίο ως γνήσιοι «πειρατές» θα το δούμε από το http://www.rojadirecta.com/.

Tracks:

1. Solos
2. Suavecito
3. La Camita
4. Lux
5. El Gusano
6. White Deal, Poco, Big Deal
7. Inca Snow
8. Marabunta
9. Survival
10. The Revolution
11. A Beautiful Day

9 comments:

zico said...

Κάλλιο αυγά παρά πουρέ έλεγε ένα πολύ διορατικό , ως συνήθως σύνθημα, στους τοίχους της Παντείου (εκεί τουλάχιστον το είχα πρωτοδιαβάσει στην αυγή της δεκαετίας του 80) και κάπως έτσι λοιπόν μπαίνω στο χορό της αποστολής του πρώτου σχόλιου- ευχαριστώ πολύ, για το εξαιρετικό Μουσικό Νησί σου στο διαδίκτυο.
Καλέ φίλε (επέτρεψε μου την δική μου "χειροτονία") από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.
Οι βόλτες σου, σ' αυτή την εξαιρετικά αγαπημένη για εμένα τέχνη, και τα ταξίδια σε μία αξεπέραστη (μεγάλα λόγια σίγουρα αλλά δεν βλέπω αιτίες για ...αμφισβήτηση, αν καιθέλω να την έχω πάντα εύκαιρη)εποχή, όχι μόνον μουσικά αλλά και γενικότερα πολιτικά και πολιτισμικά πιθανότατα είναι μία απόλαυση και ασφαλώς όσοι από εμάς θέλουμε και νιώθουμε συνοδοιπόροι αισθανόμαστε απλά στο ...σωστό δρόμο.
Τώρα συγκεκριμένα αυτή η υπέροχη λατινοαμερικανή μπάντα είναι δίχως αμφιβολία μία από τις κορυφαίες από εκείνη την ξεχωριστή γωνιά του πλανήτη.
Για μία ακόμα φορά ένα ευχαριστώ είναι ότι το πιό απλό και ειλικρινές μπορώ να πω στην παρθενική μας επικοινωνία με δική μου πρωτοβουλία.
Πιστεύω ότι θα επανέλθω σύντομα πιθανότα.
Νάσαι καλά
Γιάννης

Rochacrimson said...

I know with DJ-Kit,that sharebee has problems until now.
Best alternative to multiuploader sharebee is shareonall,please use it because rapidshare is very slow in North of Portugal with his limits and no advantages :-((

Psych-Spaniolos said...

Φίλε Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δεν έχω ειλικρινά να διαφωνήσω σε τίποτα από όσα έγραψες. Τα προσυπογραφω όλα αφού έτσι και εγώ τα αισθανομαι.

Psych-Spaniolos said...

Rochacrimson you are right. Everyday i use sharebee and i have problmes. Problems also i had with shareonall, but i'll try it again.

Anonymous said...

WE FIVE final single There Stands the Door (A&M 45)

Hi and thank You, add this to your list of wants and if you come across it, please post …
psychedelic, raga folk-rock masterpiece and arguably the best thing WE FIVE ever did … There Stands the Door!!!! Also, As much as I love the Signe era Airplane, post Double CD YOU WERE ON MY MIND /MAKE SOMEONE HAPPY

Rochacrimson said...

Thanks for your help,spaniolos!

Psych-Spaniolos said...

It's easy to me "Catch the wind" album if you are interesting.
I don't have "There Stands the Door" but i'll try to find it in soon.
Thanks a lot for your comment

Bandit said...

Φίλε Σπανιόλε, βρήκα το There stands the road που ζητάει ο τύπος και το ανέβασα. Το λινκ ειναι
http://rapidshare.com/files/113865224/We_Five_-_There_Stands_The_Door__66_.mp3

Anonymous said...

The link is dead, sadly :-) Could you re-up this one. Thank you :-)
~knut