Wednesday, May 07, 2008

The Trashmen - Surfin Bird / King Of The Surf (1964)


Βρέθηκε λίγος χρόνος για να σκαλίσω μερικά 45αρια τα οποία ενίοτε βάζω και ακούω. Αυτό εδώ το «κληρονόμησα» από την μητέρα μου, η οποία όπως μου έλεγε τα χρόνια εκείνα της δεκαετίας του 60 ο κόσμος διασκέδαζε στα club, και με τέτοια τραγούδια. Υπήρχε χορός, κέφι και πολύ περισσότερη αθωότητα από ότι σήμερα. Τότε υπήρχε ο καβαλιέρος με την ντάμα του, που έκαναν ατέλειωτες ώρες πρόβα στο σπίτι ώστε στο club να κάνουν τις χορευτικές τους φιγούρες.

Όπως σήμερα δηλαδή που η μουσική σου τρυπά τα αυτιά, με συνέπεια να είναι αδύνατον να ακούσεις τον διπλανό σου, με τον οποίο είσαι στοιβαγμένος σα σαρδέλα, με ένα ποτήρι στο χέρι προσπαθώντας να μην στο χύσουνε.

Όσον αφορά το σιγκλάκι αυτό, στην πατρίδα μας κυκλοφόρησε το 1963 ή το 64. Τα κομμάτια που έκαναν πάταγο κυκλοφορούσαν σχεδόν αμέσως και εδώ. Πρόκειται για δύο πανέμορφα κομμάτια εκ των οποίων το Surfin Bird σας είναι μάλλον γνωστό. Εξίσου όμως πανέμορφο είναι και το King Of The Surf, που από τον τίτλο καταλαβαίνετε ότι παραπέμπει σε ύφος, μουσική και στίχους στα καλοκαιράκια με τα surf.

Personnel:
TONY ANDREASON
BOB REED
STEVE WAHRER
DAL WINSLOW

Tracks:
1. Surfin Bird
2. King Of The Surf

4 comments:

Anonymous said...

Thank YOU Psych Spaniolos for still searching We Five psychedelic masterpiece, single "There Stands The Door / Somewhere", 1966, A & M 800!!!Frisian (http://frisiansotherfavorites.blogspot.com/) post it today (8.05.2008) double CD You Were On My Mind /Make Someone Happy. Do you have We Five albums "Take Each Day As It Comes", 1977, AVI 6016 and "Folk Rock Revival Sampler", 2002?

Psych-Spaniolos said...

Sorry i don't

Anonymous said...

The blog of an old friend and blogger is back again.Check:
Psych Spaniolos: http://psychspaniolos.blogspot.gr/
Posted by hippy djkit djfanis


Saw this post from that great site and thought I would give you a try.

Too bad this is an old link and one that doesn't work.

Maybe you could upload it somewhere again?

Thanks.

Anonymous said...

forget that repost I found the album but thanks anyway. :)