Thursday, July 10, 2008

Omnibus - Omnibus (1970)



Οι πειρατές σημάδεψαν την ζωή μας αλλά και την τσέπη μας. Ιδού ένας ακόμα από το 7+7. Στο Αγγλικο κείμενο παρακάτω γράφει...was pirated in 1996...για μας λέει.

Personnel:
J. POLT A
A. RAIMONDI A
R. WEGRZYN A

ALBUM:

1(A) OMNIBUS (United Artists UAS 6743) 1970
NB: (1) was pirated in 1996.

45:
1 It's All In Your Heart / Man Song (United Artists 50631) 1970

This trio hailed from Boston. The album, which was recorded in New York and produced by Steve and Eric Nathanson (who were the producers of Boffalongo) has recently been pirated. All the songs on the album were written by R. Wegrzyn. It's really pretty mediocre, the most psychedelic thing about it being the cover.
(Vernon Joynson / Max Waller)

Tracks:
01 - The Man Song - 3.26
02 - It΄s All In Your Heart - 6.03
03 - Shake It Off - 3.58
04 - Understand - 3.52
05 - Above Me - 2.45
06 - Den Of Sin - 2.10
07 - Boogus Black And Blues - 5.08
08 - Spring - 3.02
09 - Winding Thru Your Heart - 2.30
10 - Harmony - 2.32
11 - Big Daddy Slave - 2.37
12 - Tired Of Screaming - 2.45
http://www.shareonall.com/Omnibus_-_Omnibus_akbn_rar.htm

4 comments:

psychedelic love said...

Πω καλά.Αλμπουμάρα είναι.Καταπληκτικοί.

Pauls Blogs said...

one of my favorits. not one bad song on it.

Anonymous said...

Thanks for all the great music! Could you repost the link for this rarity from 1970?

ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ58 said...

Συνάδελφε εύγε για την αλμπουμάρα αυτή.Δίσκος Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Ρ Γ Η Μ Α και Δ Ι Α Μ Α Ν Τ Ι πολλών καρατίων!!!
Εντελώς τυχαία βρήκα σε άψογη κατάσταση και σφραγισμένο το αυθεντικό βαρύ βινύλιο στο «πανέρι» ενός παλιατζήδικου στο Άμστερνταμ το 1980, για 2,5 γκίλντεν δηλ. κάπου 50 δρχ. τότε!!! Μαζί «περισυνέλεξα» και στην ίδια τιμή το ορίτζιναλ δεύτερο L.P. του 1969 “Again- electric liturgy” των MIND GARAGE. Από διαίσθηση αλλά κυρίως λόγω του εκπληκτικού διπλού σκληρού εξώφυλλου (το εντάσσω στα 5-10 καλύτερα της εποχής και χρόνια αργότερα το έκανα και στάμπα σε μπλουζάκι) , πήρα τους OMNIBUS στα τυφλά. Τα μόνα ενδεικτικά στοιχεία που θυμάμαι ήταν το όνομα του παραγωγού, οι φωτογραφίες της μπάντας, ο τόπος ηχογράφησης και η παλιά ετικέτα της United Artists. Ούτε χρονολογία, ούτε τα ονόματα των μελών.
Η επιλογή με δικαίωσε απόλυτα. Με το άκουσμα των πρώτων κιόλας στροφών έπαθα σοκ. Το όλο κλίμα αλά Doors με τα εκπληκτικά όργανα, τα οργισμένα φωνητικά και τους κοινωνικού περιεχομένου στίχους…Για χρόνια δεν μπορούσα να βρω την παραμικρή πληροφορία για το γκρουπ, με εξαίρεση μία σύντομη αναφορά ενός αφιερώματος στα ΄60ς , σε κάποιον εορταστικό τόμο του ΠΟΠ & ΡΟΚ το 1982, που ανέφερε ότι το γκρουπ ήταν από την Βοστώνη. Μετά από πολλά χρόνια στο εκπληκτικό ΖΟΟ, και σε ένα αφιέρωμα στον ήχο της Βοστώνης γινόταν πάλι μία σύντομη αναφορά στο γκρουπ. Η πλάκα είναι ότι όταν σε μόνιμη βάση έπαιζα το δίσκο στα φοιτητικά πάρτυ της εποχής κάποιοι νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποια ….ανεπίσημη δουλειά των DOORS, που είχαν κάνει με άλλο όνομα!!! Εξάλλου την εποχή αυτή οι «ΠΟΡΤΕΣ», είχε επιτέλους γίνει ευρέως γνωστοί και ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας , έστω και δέκα τόσα χρόνια μετά την διάλυσή τους (ακόμα ένα ελληνικό παράδοξο). Μάλιστα ένας φανατικός μου ζήταγε το δίσκο των OMNIBUS για 15.000 δρχ. τότε!!! Φυσικά ο δίσκος δεν δόθηκε και ακόμα αποτελεί ένα από τα καμάρια της δισκοθήκης μου. Εκείνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι σε αντίθεση με τα όσα αναφέρονται στο FUZZ ACID & FLOWERS, και βάσει των φωτος στο εσώφυλλο το γκρουπ δεν αποτελούν 3, αλλά 5 μέλη. Επίσης πρόσφατα σε κάποιο blog ένας αμερικάνος συνομήλικός τους αναφέρει ότι δεν ήταν Βοστωνέζοι, αλλά από το Νιου Τζέρσευ. Όπως και να έχει είναι κρίμα που το γκρουπ διαλύθηκε τόσο σύντομα χωρίς να αφήσει κάτι άλλο. Ίσως όμως να ήταν και καλύτερα έτσι…
ΑΝΤΙΣΘΕΝΗΣ58