Monday, June 02, 2008

Gandalf The Grey - The Grey Wizard Am I (1972)


Το πολύ ενδιαφέρον cd του Gandalf The Grey (ένα ήταν) το οποίο σε σχέση με το βινύλιο περιέχει εξτρα κομμάτια (τα 5 τελευταία). Το περιεχόμενο αποτελείται από συνθέσεις που θα μπορούσε κάποιος να τις χαρακτηρίσει είτε ψυχεδελικές είτε folk είτε ακόμα και pop. Πάντως αν και Αμερικάνος νομίζω πως σε πολλές περιπτώσεις, προσέγγισε την Βρετανική κουλτούρα στις συνθέσεις του αρκετά πετυχημένα. Τα πάντα δημιουργήθηκαν από τον Chris Wilson που όπως περιγράφει, ηχογραφούσε το ένα όργανο μετά το άλλο αλλά και τα φωνητικά ολομόναχος. Για γνωστούς, φίλους και συγγενείς τύπωσε 1000 κομμάτια, τα οποία και μοίρασε. Μερικά από τα οποία πήγαν σε record shops. Όταν λοιπόν υπάρχει ένα τέτοιο μεράκι, είναι δυνατόν το περιεχόμενο να είναι άχρηστο?
Για μας που αποφασίσαμε να μουντζώσουμε μια για πάντα (πάλι καλά που το κάναμε έστω και αργά) όλα όσα συνθέτουν την ζωή σε μία μεγαλούπολη και να ζήσουμε στην παραμεθόριο, όπως καταλαβαίνετε τέτοια πράγματα σαν το Gandalf The Grey δεν κυκλοφορούν στα τοπικά δισκάδικα ούτε καν σε φυλλάδια εταιρειών. Μιλάμε για κατάμαυρα μεσάνυχτα και βάλε (πήγα σε ένα να ρωτήσω εντελώς ταπεινά, αν υπήρχε κανένας κατάλογος γενικά να δω και με κοιτάζανε σαν ουφο αφού μιλάγαμε άλλη γλώσσα). Οπότε μαγαζιά σαν αυτό http://www.cd-shop.gr/ ή σαν αυτό http://anazitisirecords.com/ ενίοτε μας έχουν σώσει.

Personnel incl:
CHRIS WILSON gtr, vcls A

ALBUM:
1 THE GREY WIZARD AM I (GWR GWR-007) 1972
NB: (1) counterfeited (Heyoka HEY 207) 1986.

Recorded in New York, this is guitar orientated rock with harmonious vocals and both a psychedelic and folksy taint although it lacks variety of mood. The reissue is recommended. Chris Wilson also made some pre-album 45s, which although sought-after, are inferior to the album.

Tracks:1. The Grey Wizard Am I
2. My Elven Home
3. From The Green Havens
4. Here On Eighth Street
5. Go And See
6. The Christmas Song
7. Old Town Church
8. The Home Coming
9. I Don't Know Why The People
10. Mr. Joe's
11. Sunshine Down The Line
12. The World Belongs To The Children
13. A Young Girl Just Died
14. Before Tomorrow
15. The Shadow Of Tomorrow
16. An Elven Song Of Love

1 comment:

Eshniner Forest said...

I have this & love it!! :) Great folk rock tone, kinda like the Sounds of silence album. Nice stuff!