Saturday, April 26, 2008

13th Floor Elevators - Easter Everywhere (1967)


Ο δίσκος ανέβηκε για το εορταστικό και μόνο της ημέρας. Easter Everywhere. Από πολύ καιρό σκεπτόμουν αν θα έπρεπε να ανεβάσω κάποιο κάποιο Lp των 13th Floor Elevators λόγω της περιπέτειας της υγείας του Roky Erickson. Ευτυχώς ανέκαμψε πλήρως στην υγεία του σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει, ανακτώντας όλα τα δικαιώματα. Εκτιμώ ότι μέσα σε αυτά θα είναι και τα δικαιώματα από τους δίσκους.

Είναι λογικό να μου πει κάποιος, καλά ρε φίλε τόσους και τόσους δίσκους ανέβασες, η «πειρατεία» του Rocky θα σε πειράξει? Θα του πω πως ναι μεν έχει δίκιο αλλά την περίπτωση του Erickson την αισθάνομαι διαφορετικά, αφού το σύστημα προσπάθησε με κάθε τρόπο να τον εξαφανίσει διελύοντας το πολυτιμότερο αγαθό που έχει ο άνθρωπος. Την υγεία του. Έτσι όπως έμπλεξε και τον τεράστιο Arthur Lee των Love χρόνια αργότερα (του την φύλαγαν εκτιμώ) μόνο που αυτόν τον έστειλαν φυλακή.

Όπως και να έχει ακόμα και οι «πειρατές» έχουν κάποιες αναστολές. Θεωρείστε πως αυτή είναι μία από αυτές που έχω για κάποια πρόσωπα που εκτιμώ πως «περπάτησαν» την μουσική πολύ παραπέρα από κάποιους άλλους άχρηστους που απολαμβάνουν προνόμια και χρήμα με ουρά.

Για τους 13th Floor Elevators θα τα πούμε κάποια στιγμή διεξοδικότερα στο μέλλον. Όσοι τυχών δεν έχουν αυτό το Lp (νομίζω θα έμειναν ελάχιστοι) ας το κατεβάσουν και ας το απολαύσουν.

Tracks:

1. "Slip Inside this House"
2. "Slide Machine"
3. "She Lives (In a Time of Her Own)"
4. "Nobody to Love"
5. "It's All Over Now, Baby Blue"
6. "Earthquake"
7. "Dust"
8. "I've Got Levitation"
9. "I Had to Tell You"
10. "Pictures (Leave Your Body Behind)"

2 comments:

Cliff. said...

For me this has to rate as one of the best albums of all time, let alone the best 13th Floor Elevators album.

Anonymous said...

Una interpretación histriónica y repetitiva. La melodía es errática y termina por desbordarse en la indefinición. El ritmo está desacompasado. La conjunción instrumental carece de la estructura armónica para acompañar a una melodía simple y difusa. Un conjunto de aficionados que no merecen salir del "garage". Positivo: la experimentación en la busqueda de nuevos elementos compositivos. Las drogas no ampliaron ningún horizonte si se compara con otras bandas similares. Gracias por compartir el disco.