Friday, March 14, 2008

Complex – Complex (1970)



Η Βρετανική ψυχεδελική σκηνή έχει σήμερα την τιμητική της και πιο συγκεκριμένα το γκρουπ των Complex που είχε ως γενέτειρα το Blackpool. Με το όνομα Complex ξεκίνησαν το 1968, παίζοντας όλα τα χιτς της εποxής ως ένα ζωντανό jukebox. Για διάφορους λόγους μπαινόβγαιναν διάφορα μέλη στο γκρουπ, μεταξύ των οποίων ο Steve Coe που αφού τέλειωσε τις μελέτη για τις εξετάσεις του, επέστρεψε στο γκρουπ με έτοιμα τραγούδια δίνοντας μία μουσική ταυτότητα στο σχήμα.

Μαζί με ένα φίλο του τον Bob Mitchell έβαλαν στις live εμφανίσεις τους δικά τους κομμάτια, προσπαθώντας να αναδειχθούν με δικά τους μέσα. Παρά επίσης το γεγονός ότι κοπιάσανε πολύ δεν στάθηκε δυνατό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον κάποιας δισκογραφική εταιρεία. Το Νοέμβριο του 1970 τελικά τύπωσαν 99 κόπιες (αν ήταν 100 θα έμπλεκαν με φόρους) με σκοπό να τις στειλ σε εταιρείες να τους ακούσουν, όσες δε περίσσεψαν πουλήθηκαν τοπικά στους «θαυμαστές» τους για μία λύρα.

Η Tenth Planet (TP 038LP, TP 039LP) κυκλοφόρησε θα δύο Lp’s των Complex σε περιορισμένο αριθμό (1000) που κυκλοφόρησαν στην χώρα μας πριν μία δεκαετία περίπου. Από το Lp ξεχωρίζω τα Images Blue, Live For The Minute και γενικά όλη της δεύτερη πλευρά.

Τα 4 bonus tracks που συμπεριέλαβα επιπλέον στο .rar δεν περιλαμβάνονται στο δίσκο που βλέπεται στη φωτό. Έχει ενδιαφέρον η εκτέλεση του Hush

Members:
Steve Coe (Organ, Piano (Electric),
Brian Lee (Guitar, Vocals),
Lange Fogg (bass, backing vocals),
Tony Shakespeare (lead vocals, drums)

Side A
1. Funny Feeling
2. Message from the Year 2000
3. Green-Eyed Lucy
4. Josie5. Witch's Spell
6. Norwegian Butterfly
Side B
1. Self Declaration
2. Images Blue
3. Storm on Way
4. Madamoiselle Jackie
5. Live for the Minute
Βonus tracks:
Hush
Images Blue
Green-Eyed Lucy
Norwegian Butterfly

3 comments:

Hippy dj kit-dj fanis said...

POLI OREO BLOG SPANIOLE.BRAVO!!!
-dj fanis

Psych-Spaniolos said...

Τιμη μου να το λες εσυ, που θεωρω πως έχεις μακραν ένα από τα κορυφαια blog στο ειδος.Ευχαριστώ πολυ.

Anonymous said...

Este Blog es como un sueño hecho realidad. Maravilla de grupos que no conocía y son fascinantes. "Complex" es alucinante. ¡Qué imaginación musical!¡Qué ritmo, qué armonías, que frases melódicas...! Entonces se creaba música como alquímicos simbolistas, poetas de métrica inagotable... ¡Muchas gracias!