Tuesday, March 11, 2008

Human Beinz – Nobody But Me (1968)


Οι Human Beingz ξεκίνησαν με αυτό το όνομα το 1964 στο Youngstown του Ohio έχοντας ως μέλη του Mel Pachuta, Gary Coates, Dick Belley και Ting Markulin. Η στράτευση του Gary Coates έφερε στα drums τον Mike Tatman με την προϋπόθεση όταν τέλειωνε τον στρατό να έπαιρνε ξανά την θέση του. Εξι μήνες αργότερα που αποστρετεύτηκε δεν τον δέχτηκαν στην μπάντα διότι όπως του είπαν είχε «δέσει» με τον Mike Tatman.

Όλα τα club της περιοχής τους ήθελαν αφού κατάφεραν να γίνου περιζήτητοι. Η φιλία με κάποιον George Rousher που δούλευε στην Capitol υπήρχε, η γνωριμία με την εταιρεία έγινε και ο πρώτο δίσκος (το 45αρι Nobody But Me) κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 67. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η εταιρεία παρέλειψε το γράμμα «g» στην εκτύπωση του ονόματος του συγκροτήματος, γεγονός που εξόργισε το γκρουπ. Να συμπληρώσω πως είχε προηγηθεί η δισκογραφική τους εμφάνιση στην Gateway Records τον Φεβρουάριο του 1966 ως Human Beingz.

«Δεν ήμασταν ποτέ οι Beinz, ήμασταν οι Beingz» ανέφεραν. Δισκογραφικά ο κόσμος τους έμαθε ως Beinz, στις συναυλίες του όμως και όπου αλλού ήταν οι Beingz.

Ο δίσκος που ανατυπώθηκε επίσημα στην Ελλάδα, έχει για μένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην 2η πλευρά αφού εκεί βρίσκονται οι ψυχεδελικοί Human Beinz.

Members
Dick Belly (Lead guitar & lead vocals),
Ting Markulin (Rhythm guitar & vocals
Mel Pachuta (Bass guitar & vocals)
Mike Tatman (drums)

Tracks:

Side A:
1. Nobody But Me
2. Foxey Lady
3. The Shaman
4. Flower Grave
5. Dance On Through
6. Turn On Your Love Light

Side B:
7. It's Fun To Be Clean
8. Black Is The Color Of My True Love
9. This Lonely Town
10. Sueno
11. Serenade To Sarah

2 comments:

Anonymous said...

great music. Never heard of this band before, so thank you very much!!!!

Gary said...

This link is dead. Can you repost?