Monday, March 03, 2008

The Stone Circus - The Stone Circus (1969)


Για το τέλος της ημέρας ένα δίσκος που αρχίζει όμορφα και τελειώνει ακόμα πιο ωραία. Καταρχήν πρέπει να έχουμε γενικά εμπιστοσύνη όταν βλέπουμε δίσκο να προέρχεται από την εταιρεία Mainstream. Συνήθως δεν έσφαλε στις επιλογές της.

Οι Stone Circus έβγαλαν μόνο αυτό το δίσκο (μην γίνεται σύγχυση με τους Stoned Circus. Αυτό το «d» γενικά κάνει μεγάλη διαφορά) ο οποίος στην original κατάσταση κοστίζει σχετικά κάτι παραπάνω. Στην Ελλάδα βέβαια τον αγοράσαμε και αυτόν καραπειρατικό (είπαμε και ευχαριστώ στο 7+7). Να θυμίσω ότι το cd δεν είχε βγει, συνεπώς το βινύλιο παρέμενε ψηλά στην εκτίμησή μας (στους παλιούς σίγουρα θα μείνει πάντα ψηλά).

Ακούγοντας το δίσκο δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάτι το πρωτόγνωρο. Κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, με καλύτερα κομμάτια τα Sara Wells (αυτό μου άρεσε πρώτο όταν άκουσα το δίσκο), What Went Wrong (πανέμορφο West Coast κομμάτι), Carnival Of Love (ομοίως) και People I Once Knew (ξεγελά στην αρχή με το ύφος του, μετά όμως…)

Members:
Mike Burns (Drums),
Sonny Haines (Guitar),
David Keeler (Bass),
Ronnie Paige (Vocals),
Jonathan Caine (Organ)

Tracks:

Α1. What Went Wrong
Α2. Adam's Lament
Α3. Mr. Grey
Α4. Blue Funk
Α5. Carnival of Love
Β1. Sara Wells
Β2. Inside-Out Man
Β3. Camino Real
Β4. People I Once Knew

2 comments:

Anonymous said...

Με τρελαίνουν οι ποιοτικές σου επιλογές και η καταγραφή των καταπληκτικών μικρών σου περιπετειών στην απόκτηση των δίσκων, από τα γνωστά στέκια που με πόναγε κι εμένα η μέση μου κάποτε ψαχουλεύοντας για κάτι καλό. Να 'σαι καλά και συνέχισε έτσι.

Psych-Spaniolos said...

Να είσαι καλα φίλε μου. Τα φραγκα ηταν δυσκολα τοτε. Ημασταν στο τρυπακι. Η αγορα καθε δισκου ηταν περιπετεια με στερησεις. Δεν ξεχνιουνται ευκολα μερικα πραγματα. Με θυμαμαι ποσες και ποσες φορες να ψαχνω δισκους να τρεχουν τα σαλια και να φευγω με κατεβασμενο κεφαλι ολο στεναχωρια.
Τωρα το νετ τα εχει ολα στο πιατο. Τοτε? ή ακομα και παλιοτερα?