Sunday, March 02, 2008

The Children Of The Mushroom





Μάλλον είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με ένα γκρουπ το οποίο δεν ευτύχησε ποτέ να βγάλει μεγάλο δίσκο. Τους είχα ακούσει χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία σε κάποιο Peeble. Ώσπου αγόρασα την συλλογή Growing Slowly Insane - 14 Psychedelic Unknowns και «κόλησα».

Οι The Children Of The Mushroom που έβγαλαν μόνο ένα 45αρι You Can't Erase a Mirror/ August Madamoiselle, ιδρύθηκαν το 1967 με καταγωγή το Thousand Oaks μία πόλη δυτικά του L.A. και είχαν ως μέλη τους:

Jerry McMillen (guitar, vocals, flute),
Bob Holland (organ),
Al Pisciotta (bass),
Dennis Christensen (drums)
Paul Gabrinetti (guitar, vocals)


















Το μοναδικό 45αρι που κυκλοφόρησε στην Soho 101 είναι πλέον πανάκριβο. Στην πρώτη πλευρά ήταν το 'August Mademoiselle' που γράφτηκε από τον Bob Holland και στην 2η η απίστευτη κομματάρα 'You Can't Erase A Mirror', σύνθεση των McMillen και Holland.

Ο McMillan που είχε όνειρα πήγε σε μία audition για τους Iron Butterfly αλλά δεν τα κατάφερε. Την ίδια περίοδο άρχισε να ακούει Jethro Tull και να παίζει φλάουτο καθώς επηρεάστηκε από τους Tull. Το 1969 ο Holland άφησε το γκρουπ για να ιδρύσει τους Lady οι οποίοι είχαν επίσης επιρροές από Jethro Tull.























Σκαλίζοντας το net στα τρίσβαθα του, βρήκα φωτό με τους στίχους των δύο κομματιών όπως ήταν γραμμένοι από κάποιον που είχε αγοράσει τότε το δισκάκι. Κειμήλιο για αυτόν που τα έχει στα χέρια του.




5 comments:

Dennis Swanson said...
This comment has been removed by the author.
Dennis Swanson said...

Thank you for the post on Children of the Mushroom! 1967 was a long time back.

Anonymous said...

euge!!!!!!

bleeps.gr said...

great thanx m8////
theiki i mousiki tous...
k nomiza oti exw psaksei ta 60s arketa...:P

Aline Luz said...

Wonderful!!!

Thank you for the lyrics! Where did you find such preciosity?!