Saturday, March 01, 2008

The Fox - For Fox Sake (1970)


Κλασικό δείγμα Βρετανική ψυχεδέλιας χωρίς άλλο σχόλιο. Γνωστότερο ίσως κομμάτι από το Lp είναι το πραγματικά πανέμορφο Butterfly που είχε μπει στην ψυχεδελική σειρά Rubble. Βέβαια το Lp χωρίς να γενάτε θέμα σε κερδίζει αμέσως με το Second Hand Love. Κάποιες πληροφορίες για το γκρουπ που γενικά υπάρχουν εύκολα στο net έβαλα παρακάτω.

Δεν ξέρω πόσοι από σας έχουν επισκεφθεί το μαγαζί (την υπόγα δηλαδή που έχω να πάω πολύ καιρό και δεν ξέρω αν ακόμα είναι ανοιχτή) του Κοντογούρη στο Πολυτεχνείο. Πήγαινα τακτικά και μόνο με γεμάτο πορτοφόλι διότι έτσουζε λίγο στις τιμές του. Ένα απόγευμα «φορτωμένος» με φράγκα κατηφόρισα στο Νίκο για αγορές. «Τι έχουμε σήμερα Νίκο?...Κάτσε να σου βάλω κάτι να ακούσεις». Όπως καταλάβετε αφού βλέπετε τον δίσκο (FLASH 34) τον αγόρασα. To cd που κυκλοφορεί, έχει ακόμα δύο demo του γκρουπ (τα "Lovely Day" και "Mr Blank"), πολύ κακής ηχογράφησης.

Είναι αδύνατον να με θυμάται ο Νίκος για τον οποίον έχω να πω ότι είναι μετρ. Γνώστης, με άποψη, μεράκι και ταλέντο. Λιγομίλητος αλλά με καίρια σχόλια. Αρθογραφικά τον παρακολουθούσα όσο υπήρχε στο ZOO (τι ωραία σιντάκια έβαζε αυτό το περιοδικό ε? Τα μάζεψα όλα) τώρα δεν ξέρω αν είναι κάπου. Θα παρακαλούσα αν υπάρχει κανείς που να ξέρει που γράφει (αν γράφει) ή να πηγαίνει στο μαγαζί του να με ενημερώσει. Να μάθω τουλάχιστον αν είναι ανοιχτός για να πάω να «ξεφορτωθώ» λίγο.

The Fox formed in Brighton in 1968 when veterans of several local bands teamed together. Hammond organist Alex Lane, drummer Tim Reeves, and percussionist-singer Nick Apostiledes had been in the mod-soul band the Alex Lane Group. Reeves had also been in the soul band Omega Plus, as had bassist-keyboardist Dave Windross. Songwriter and guitarist Steve Brayne, who had known Lane and Reeves since primary school, completed the first lineup, though Apostiledes was soon replaced by guitarist Winston Weatherill (formerly in Gary Farr & the T-Bones). The band made test recordings at a 12-hour session in Radio Luxembourg Studios, which worked out so well that most of them were issued as For Fox Sake, though a couple tracks were re-recorded. Management interest cooled off, however, and the Fox broke up soon after the album's release.

Tracks:

Side A:
Secondhand Love
Lovely Day
As She Walks Away
Glad I Could
Butterfly
Look In The Sky

Side A:
Goodtime Music
Mr. Blank
Man In The Fast Car
Birthday Card
Madame Magical

3 comments:

space88 said...

Hello
A big thanks for this Gem.
Andre

Marios said...

Γειά σου φίλε, σε παρακολουθώ καιρό και έχω ξαναγράψει στο blog σου, έχεις απόλυτο δίκιο για τον Νίκο (είχα παει και γω στο μαγαζί του μερικές φορές, τελευταία πριν 6-7χρόνια).
Για το δίσκο που έβαλες καλός είναι,(έχω την έκδοση του cd με τα δυό extra tracks) προσωπικά μου άρεσε πολύ το "Madame Magical", το οποίο μου έφερε στο μυαλό την εισαγωγή του "Season of the witch" από τα sessions του Al Kooper και γενικότερα όλο το άλμπουμ έχει ένα άρωμα Kooper.
Σ'ευχαριστώ.

Anonymous said...

thanks a thousand times for this !!!