Tuesday, March 04, 2008

Trader Horne - Morning Way (1970) (Morning Way ...Plus)


Trader Horne - Morning Way (1970) (Morning Way ...Plus)

Είχα γράψει στο παρελθόν πως όποια «πέτρα» και να γυρίσεις στην Αγγλία από κάτω θα βρεις ίχνη των Fairport Convention. Έτσι και εδώ έχουμε ένα folk φωνητικό σύνολο στο οποίο τραγουδίστρια είναι η θρυλική όπως την ονομάζουν Judy Aileen Dyble. Η Judy Dyble μετά τους Fairport Convention πήγε σε ένα γκρουπ του Robert Fripp (τους Giles, Giles and Fripp, μετέπειτα King Crimson)

Αν θυμάμαι καλά, εκείνα τα χρόνια η See For Miles Records ήταν μία από τις πρώτες επίσημες εταιρείες που έκανε πολλές επανεκδόσεις και μας βοήθησε αρκετά να αυξήσουμε τα ακούσματα μας.

Στα πλαίσια αυτά είχα αγοράσει τότε στα τυφλά βέβαια αυτό το δίσκο (SEE308)
χωρίς να έχω ιδέα για το περιεχόμενο. Χωρίς να θέλω να κουράσω, η βελόνα έχει κολλήσει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια σε τρία κομμάτια Στο φανταστικό Here Comes The Rain, το οποίο ήταν και το μοναδικό single του ευγενικού αυτού φωνητικού συνόλου, στο τρομερό Down And Out Blues (απίστευτη φωνή, μοναδική) και στο γλυκύτατο λόγω και πάλι της Dyble, Morning Way Γενικά είναι ένα πολύ καλός δίσκος.

Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν πρωτοτυπώ στο net ούτε με το blog μου, ούτε με τους δίσκους που ανεβάζω,εκ των οποίων έχω το συντριπτικό ποσοστό (πολλοί είναι σαν αυτό που κάνω εδώ, πειρατεία). Ήδη υπήρχαν στο νετ σχεδόν όλοι οι δίσκοι που βάζω. Αν τους ανεβάζω, το κάνω πρώτα γιατί αγαπώ αυτό που κάνω (να μοιράζω τη μουσική που ακούω τόσα χρόνια) και γιατί ενδεχομένως κάποιος δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει και να τα ακούσει. Είχα γράψει στο Lost In Tyme πως είναι απλά μία ταπεινή προσπάθεια και τίποτα παραπάνω. Το πιστεύω και το εννοώ απόλυτα αυτό.
Πριν από μένα υπήρχαν άλλοι πολύ καλύτεροι στα blogs, μα ακόμα και τώρα υπάρχουν εν ενεργεία πολύ καλύτεροι.

Musicians:
Judy Dyble, vocals, electric auto-harp, piano,Jackie McAuley, vocals, guitar, harpsichord, organ, piano, flute, congas, celeste,Ray Elliot, alto flute, bass clarinet,
Andy White; drums,
John Godfrey, bass guitar

Tracks:

Side A:
1 Jenny May
2 Children of Oare
3 Three Rings for Elven Kings
4 Growning Man
5 Down and Out Blues
6 The Mixed Up Kind
7 Better Than Today

Side B:
1 In My Loneliness
2 Sheena
3 The Mutant
4 Morning Way
5 Velvet to Atone
6 Luke That Never Was
7 Here Comes the Rain
8 Goodbye Mercy Kelly

2 comments:

Anonymous said...

Great album
Thank you very much

Anonymous said...

Τι δισκάρα ε; Απο τους καλύτερους που έχω ακούσει ποτέ μου.

Υ.Γ. Ωστόσο η μηχανή κάτι μου θυμίζει...