Tuesday, February 19, 2008

Los Mac’s - Kaleidoscope Men (1967)


Το Χιλιανό αυτό γκρουπ ξεκίνησε την καριέρα του σε ένα λιμάνι ονόματι Βαλπαραίσο (Valparaiso). Τα τοπικά ράδια την εποχή εκείνη στην Πλάγια Άντσα (Playa Ancha) έπαιζαν μουσική από την Βρετανία, γεγονός που επηρέασε τους Los Mac’s. Τα «πρώτα» χρόνια συναντήθηκαν με προσωπικότητες της Χιλιανής κουλτούρας (Γκιτάνο Ροντρίγκεθ, Πάγιο Ροντρίγκεθ και Σέρχιο Παντίγια Καστίγιο) που τους επηρέασαν.
Αφού έγιναν αρκετά γνωστοί στην γενέτειρά τους μετακόμισαν στο Σαντιάγο όπου μεταξύ 64-66 άρχισαν τις ηχογραφήσεις κυκλοφορόντας 5 singles. (ανάλαφρα τραγουδάκια στα Ισπανικά).

Τα Ευρωπαϊκά τους ακούσματα αυξήθηκαν (βασικά Beatles) ταυτόχρονα με τις επιρροές τους, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν το καταπληκτικό Lp Kaleidoscope Men. Κατά την άποψή μου είναι ότι καλύτερο ανέδειξε η Χιλιανή μουσική στην ψυχεδέλια, αλλά ταυτόχρονα ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά Lp της Λατινικής Αμερικής. Τουλάχιστον η πρώτη πλευρά του δίσκου είναι εκπληκτική.

Στα χέρια μου ήρθε ένα Lp ανατύπωση από την Mezcal Records (Mezcal LP 3) που αγόρασα (μαζί με πολλά άλλα) από το Δισκάδικο της Αθηνας αν θυμάμαι καλά αρχές του 1990 (στο εξώφυλλο πάνω δεξιά υπάρχει το σήμα της εταιρείας με τον κάκτο).

Members:
Willy Morales - voice, guitar, keyboardCarlos McIver - bass guitarDavid McIver - voice and guitarErick Franklin - drums

SIDE ONE:
F.M. Y CIA
Degrees
Secuencias
El Evangelio de la Gente Sola
Dear Friend Bob
A Traves del Cristal
SIDE TWO:
La Muerte de Mi Hermano
Anne Marie
Tension Extrema
Al Strado Lado Del Mar
El Amor Pespues
Nada Dulce Nina
http://rapidshare.com/files/93191268/Los_Macs_-_Kaleidoscope_Men.rar.html

1 comment:

Anonymous said...

Thanx a lot!