Monday, February 11, 2008

Warlocks 1965


Το έναυσμα για το ψάξιμο των Warlocks προήλθε βέβαια από τους Grateful Dead. Αν θυμάμαι καλά πριν καιρό κάπου διάβασα ότι την περίοδο που ξεκίναγαν τα LSD πάρτυ στην Αμερική, δόθηκε η ιδέα να υπάρχει και ένα συγκρότημα να παίζει μουσική, έτσι ώστε το «χάσιμο» να καθοδηγείται χωρίς απρόοπτα (ξεκίναγαν και κατέληγαν με γνωστά κομμάτια για το κοινό. Το τι γινόταν βέβαια στο ενδιάμεσο ήταν ένα άλλο θέμα). Προτιμήθηκαν οι ως πρώτοι από όλους Worlocks.
Οι Warlocks έδρασαν μέχρι το 1965, χρονιά όπου έμαθαν ότι υπήρχε άλλο ένα γκρουπ με το ίδιο όνομα (με αρχηγό τον μετέπειτα κιθαρίστα των ZZ Top). Η συνέχεια του βέβαια υπό την καθοδήγηση του φοβερού Jerry Garcia έφερε τους Grateful Dead στο προσκήνιο. Ηχογράφησαν συνολικά 6 κομμάτια στις 3 Νοεμβρίου του 1965 στην Golden Gate Recorders στο San Francisco.
Μερικά από αυτά τα είχα σε διάφορες συλλογές των Dead, ώσπου αποφάσισα να ασχοληθώ διεξοδικά για να τα μαζέψω όλα από το net. Θεωρώ πως και τα 6 είναι πανέμορφα για αυτό και παίζουν τακτικότατα στη ΦΑΙΔΡΑ.

Tracks:
01 Early Morning Rain
02 I Know You Rider
03 Mindbender (Confusion's Prince)
04 The Only Time Is Now
05 Caution (Do Not Stop On Tracks)
06 Can't Come Down

1 comment:

Anonymous said...

Mou eleipan aytes oi ixografiseis!
S eyxaristw!
Kostaselton@yahoo.gr